Gurķu, medus un bazilika alus
Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm):
- 1 pudele (0,5l) alus ar citrusu garšu;
- 250 ml gāzētā ūdens;
- 50 g degvīna (var nepievienot);
- 2 ĒK medus;
- 6-10 gurķa šķēles;
- 10 bazilika lapiņas;
- 2 ĒK. laima sulas;
- ledus, bazilika lapas pasniegšanai.
Pagatavošana
Bazilika lapiņas smalki sakapā. Kārtīgi samaisa ūdeni, medu, laima sulu, degvīnu,(ja vēlas) un alu - maisa līdz medus izšķīst. Pievieno dzērienam sakapātās bazilika lapas un gurķu šķēles, vēlreiz samaisa un ļauj pāris minūtes ievilkties. Pasniedz kopā ar ledu, rotājot ar bazilika lapām.
Gāzēto ūdeni var aizvietot ar ananasu vai apelsīnu sulu, tad kokteilim var nepievienot medu.
Aveņu-persiku stiprais alus
Sastāvdaļas (4 glāzēm);
- 100 ml persiku liķiera;
- 100 ml tekilas;
- 1 alus pudele ar aveņu garšu;
- 250 ml ananasu sulas;
- 1 olas baltums;
- piparmētru lapas rotāšanai;
- aveņu pulveris rotāšanai.
Pagatavošana
Visas kokteiļa sastāvdaļas liek blenderī un blendē apmēram divas minūtes, līdz iegūst viendabīgās konsistences dzērienu ar bagātīgām putām. Lej glāzēs, rotā ar aveņu pulveri un piparmētru lapām, un pasniedz aukstu.
Komentē