Uz nra.lv
 

Kā kopā ar bērniem pagatavot dažādus gardumus

Virtuvē 28.februāris 2019
 
Publicitātes foto
Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Par to pārliecinājušies Rimi Gardēži, gatavojot kopā ar 8–12 gadus veciem bērniem Rimi Labākai dzīvei meistarklasē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!

Gatavojot kopā ar bērniem, saldumiem ir liela nozīme, jo kuram bērnam gan tie negaršo? Tomēr našķi var būt kvalitatīvi un veselīgi, bez papildus pievienota cukura un miltiem. Signe Meirāne norāda, ka vēl jo labāk, ja izvēlamies kvalitatīvas un svaigas izejvielas, kas nesatur ģenētiski modificētus organismus un kam pievienoti tikai dabīgie aromatizētāji, mazāk sāls, cukura un tauku.

Ja jums šķiet, ka našķu gatavošana majās ir ķēpīga un sarežģīta, tā nebūt nav! Signe Meirāne aicina izmēģināt dažas vienkāršas receptes, kas var izrādīties īsts atklājums gan vecākiem, gan bērniem. Gatavojot našķus, daudz laika ietaupīs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem. Pašu gatavots mandeļu sviests, no kura pēc tam top gardas trifeles vai bagātīgs smūtijs, noteikti garšos labāk, nekā veikalā pirkts riekstu sviests!

Mandeļu sviests

Nepieciešams:

260 g mandeļu (130 g grauzdētu un 130 g negrauzdētu)

1-3 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (ja nepieciešams)

1/4 tējk. vaniļas pulvera vai 1/2 vaniļas pāksts sēklu

Šķipsniņa jūras sāls

15 ml kļavu sīrupa, ja gribas vairāk salduma

Virtuves kombainā liek riekstus. Sākumā blendē tos ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta. Ja pēc 6-7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot lazdu riekstu eļļu. Pašās beigās pievieno pārējās sastāvdaļas un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms. Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar kļavu sīrupu. Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.

Mandeļu sviesta trifeles

Nepieciešams:

75 g mandeļu sviesta

70 g auzu pārslu

200 g mīkstu, sulīgu dateļu bez kauliņiem

Kakao

Smalki sablendē auzu pārslas, pievieno mandeļu sviestu un dateles, turpina blendēt. No sākuma masa būs drupenāka, bet pēc brīža tā sajauksies un kļūs lipīga. Veido bumbiņas un ēd tāpat vai apviļā kakao. Trifeles var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī.

Banānu un mandeļu sviesta smūtijs

Nepieciešams:

1 ēd.k. mandeļu sviesta

1 liels, mīksts, gatavs banāns (nomizots)

250 ml sojas vai mandeļu piena

Liek visu blenderī, sablendē krēmīgā kokteilī (vismaz 1-1,5 minūtes) un pasniedz.

Ievēro! Jo gatavākus banānus izmantosi, jo smūtijs būs saldāks. Šai receptei droši vari izmantot arī banānus ar melnumiņu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija