Uz nra.lv
 

Pagatavo pareizi! Kļūdas, ko nepieļaut gatavojot ēdienus no ķirbjiem

Virtuvē 27.decembris 2018
 
Pixabay
Kādas kļūdas ieteicams nepieļaut, gatavojot ķirbju ēdienus.
  1. Pārāk šķidrs biezenis - gatavojot kūkas, maizi, sacepumus, izmantojot ķirbja biezeni, pārliecinies, ka tas nav par šķidru. Maizē un kūkās tas radīs noplacinātu un pārāk blīvu tekstūru. Lai nepieļautu šo kļūdu, gatavojot biezeni, ķirbi būtu vēlams cept cepeškrāsnī, nevis vārīt vai sautēt katlā. Pēc sablenderēšanas noteikti uzkarsē biezeni katliņā, lai reducētu šķidrumu. Šķidru ķirbju biezeni varēs izmantot, gatavojot zupas.
  2. Nepievērs uzmanību ķirbja šķirnei - ķirbju šķirnes krasi atšķiras garšas, krāsas, tekstūras un smaržas ziņā.

    Pixabay

  3. Izmestas sēkliņas - noteikti neizmet ķirbja sēkliņas! Tās var noskalot, izžāvēt un apgrauztēt cepeškrāsnī ar kanēli vai sāli un čili pipariem. Pēc tam tās var pārkaisīt krēmzupām un salātiem vai iecept maizītes garozā.
  4. Ķirbja mizošana pirms gatavošanas - ja esi kādreiz gatavojis ķirbja ēdienus, noteikti zini, cik sarežģīti ir nomizot svaigu ķirbi. Šis process būs daudz vieglāks, ja iepriekš ķirbi sagriezīsi šķēlēs un pacepsi cepeškrāsnī vai uzsildīsi mikroviļņu krāsnī. Tas paliks mīkstāks, un miza vieglāk nāks nost no ķirbja.

  5. Ķirbis tikai sāļajos ēdienos - protams, klasiska ķirbju krēmzupa vai arī ķirbis rudenīgā dārzeņu un gaļas sautējumā garšo vienreizēji, ķirbis lieliski nāks talkā desertu gatavošanā.
  6. Nepievērs uzmanību ķirbja griešanas tehnikai - arī griezt svaigu ķirbi dažkārt ir izaicinājums. Ķirbja šķirnēm atšķiras arī to škiedru virziens, tādēļ katrai ir ērtāks griešanas veids. Piemēram, sviesta ķirbi būs vieglāk griezt kubiņos, bet ozolzīļu ķirbi būs vieglāk sagriezt šķēlēs.

    Pixabay

  7. Jo lielāks ķirbis, jo labāk - liels un skaists ķirbis, protams, lieliski izskatīsies kā dekors virtuvē vai pagalmā. Taču gatavojot tas varētu būt diezgan neparocīgs. Izvērtē, cik daudz ķirbja tev būs nepieciešams - iespējams, pat nevajadzēs veselu ķirbi. Visērtāk ir gatavot ar jau sagrieztiem ķirbja gabaliem - tos ir vieglāk sadalīt mazākos gabalos cepšanai un vārīšanai.
  8. Izmanto tikai ķirbi kubiņos vai biezenī - ķirbi ēdienu receptēs vari pievienot arī sarīvētu (šis būs īpaši noderīgi, kā arī gardi, gatavojot pankūkas).

Avots: gardezi.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija