Uz nra.lv
 

30 ēdieni, kurus nekad nevajadzētu turēt ledusskapī

Virtuvē 12.novembris 2018
 
picture alliance / moodboard / Scanpix
EL Elvijs Lazdiņš
 
Cilvēki jau 100 gadus savu pārtiku glabā ledusskapī, tomēr ir ne mazums produktu, kurus labāk tur neturēt.

Vai tu pieļauj šīs uzglabāšanas kļūmes? Delish.com apkopojuši 30 pārtikas preces, kuras nebūtu jāglabā ledusskapī.

Avokado

Vēl negatavi avokado istabas temperatūrā ātrāk nogatavosies. Tiesa, pavisam gatavus avokado gan labāk liec ledusskapī.

Baziliks

To arī labāk glabāt istabas temperatūrā, piedevām kātiņus iemērcot ūdenī. Šis attiecas arī uz citiem garšaugiem.

Paprika

Viņu miza zaudē savu kraukšķīgumu, ja tiek turēta zemās temperatūrās.

Gurķi

Tā ir bieža kļūda, tomēr gurķu turēšana ledusskapī padarīs tos ūdeņainus un liks tiem plaisāt. Ja tomēr vēlies tos tur turēt, ietin plastmasā, lai mazinātu mitruma piekļuvi.

Marinēti gurķi

Tie jau ir iekonservēti. Atbrīvo vietu ledusskapī.

Sīpoli

Esi ievērojis, ka sīpoli ledusskapī kļūst mīksti un iepelējuši? To izraisa mitrums. Turi tos sausā un vēsā vietā, tomēr ne plastmasas maisā vai pie kartupeļiem.

Ķiploki

Tāpat kā ar sīpoliem, arī ķiplokus labāk turēt sausā un vēsā vietā. Ledusskapis tos padara gumijotus.

Kartupeļi

Tos labāk turēt papīra maisā. Ledusskapja mitrums tos saldina un padara graudainus.

Tomāti

Istabas temperatūra tomātiem saglabās pilnīgāko garšu un sulīgumu.

Banāni

Šiem augļiem, lai nogatavotos, nepieciešamas siltākas temperatūras, tādēļ ledusskapis tiem nav īstā vieta.

Ogas

Ogām ir lielākas izredzes palikt svaigām istabas temperatūrā. Ledusskapja mitrums tās sabojās. Arī ieteicams tās mazgāt tikai pirms ēšanas.

Citrusu augļi

Galvenais pielūko, lai tie nestāv kopā ar kādu, kurš sabojājies, jo pelējums ātri starp tiem izplatās.

Melones

Veselas melones labāk turēt istabas temperatūrā. Liec to ledusskapī tikai, kad tā jau sagriezta.

Olīveļļa

To jātur vēsā un tumšā vietā. Tā sabiezēs, ja tiks atstāta ledusskapī.

Asās mērces

Tajās esošais etiķis tās konservē. Tikai krēmīgas mērces būtu jāliek ledusskapī.

Kečups

Ja iztukšosi kečupa pudeli mazāk nekā mēneša laikā, vari to turēt istabas temperatūrā. Ja ne - liec vien iekšā.

Sojas mērce

Fermentācijas dēļ to var turēt atvilknē aptuveni gadu.

Sviests

Jā, piena produktus jātur ledusskapī, bet... Sviests ledusskapī kļūst pārāk ciets. Istabas temperatūrā var mēģināt sviestu turēt pat nedēļu.

Medus

Medus nekad nesabojāsies, neatkarīgi no tā, kur to glabā.

Zemesriekstu sviests

Tev ir trīs mēneši, pirms to būs jāliek ledusskapī.

Rieksti

Nesabojā riekstu garšu, turot tos ledusskapī. Viņus būtu jātur bezgaisa tilpnē, vietā, kura nav ne pārāk auksta, ne karsta.

Maize

Maizes sasaldēšanai un tad uzgrauzdēšanai nav ne vainas. Ledusskapī to turēt gan nav prāta darbs.

Konditorejas izstrādājumi

Ja tev pāri paliek bulciņas, turi tās papīra maisiņā istabas temperatūrā.

Šokolāde

Ja vien tev nepatīk bezgaršīga šokolāde, neturi to ledusskapī - izvēlies tumšu vietu istabas temperatūrā.

Kafija

Kafijas vieta ir pieliekamajā (vai skapītī), ja nevēlies lai tā zaudē savu garšu un aromātu.

Āboli

Šie būs gana labi arī uz galda vismaz nedēļu, vai pat divas.

Noturēts siers

Siers, kurš ir ciets, kā piemēram Parmezāns, var stāvēt ārpus ledusskapja pat pāris mēnešus.

Konservētas zivis

Zini, kā tu tās veikalā paņem vietā, kura ir istabas temperatūrā? Jā, tas nozīmē, ka arī mājās tās nav jāliek ledusskapī.

Melases sīrups

Tas jau ir ļoti biezs. Ieliec to ledusskapī, un tas kļūs jau teju neiespējami.

Baklažāns

Ledusskapī tas zaudēs visu garšu, bet istabas temperatūrā sabojāsies pāris dienās, tādēļ to jāapēd operatīvi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija