Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Viedokļi

Deputāti nav balsojamās mašīnas

ZZS frakcijas deputāti atsakās piedalīties Saeimas sēdē par nākamā gada budžetu un to pavadošajiem likumprojektiem iesniegtajiem priekšlikumiem, jo koalīcijas partijas (JV, ATP, NA un KPV LV) demonstrē augstprātību, ignorējot parlamentārās demokrātijas principus, un liedzot iespēju debatēt.

Debašu laiks tiek samazināts no 5 minūtes līdz 1 minūtei, turklāt īsi pēc tam, kad opozīcijas deputāti norādīja uz vairāku valdošās koalīcijas virzītu un atbalstītu tā saucamo “kvotu” esamību nākamā gada budžetā. Šāds Saeimas vairākuma lēmums padara neiespējamu kvalitatīvu viedokļu apmaiņu par tādiem jautājumiem, kā veselības finansējums, brīvpusdienas, skolotāju algas un partiju finansējums.

Zīmīgi, ka tieši pirms debatēm par partiju finansējuma palielinājumu opozīcijai aizver muti” uzsver U.Augulis Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs.

Viena minūte nopietnām diskusijām par veselības aprūpes finansējumu, skolotāju algām ir tiesiskais nihilisms”

Koalīcija, izskatot 2020. gada budžeta projektu, klaji pārkāpj pašu pieņemto veselības finansēšanas likumu, atņem finansējumu sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem un septiņi kārtīgi palielina partiju finansējumu, tādēļ tā baidās no atklātām diskusijām Saeimas sēdē.