Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Viedokļi

Zaļās partijas Tavara dīvainības

© Nora Krevneva /F64

Šā gada 27.martā, Jaunmoku pilī, tiekoties Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Zemnieku savienības, Liepājas partijas un partijas Latvijai un Ventspilij vadītājiem, Tavars aģitēja Aivaru Lembergu sadarboties un kopā startēt 14. Saeimas vēlēšanās.

To pašu viņš darīja divreiz tiekoties ar Aivaru Lembergu Rīgā un speciāli atbraucot uz Ventspili aprīlī. Aivars Lembergs Tavaram neko nelūdza, neko nepiedāvāja. Šobrīd, pēkšņi Tavars ir pamodies un paziņojis, ka nesadarbosies.

Kas mainījies? Ventspilī runā, ka Tavaru sasnieguši Rūdolfa Meroņa naudas vēji. Tad viss ir saprotams, tikai žēl izšķiestā laika.

Vēl atgādināšu, ko Tavars nav pamanījis:

1) Partija Latvijai un Ventspilij neietilpst partiju apvienības Zaļo un Zemnieku svainības sastāvā;

2) Zaļo un Zemnieku savienībai un partijai Latvijai un Ventspilij spēkā ir sadarbības līgums, kurš noslēgts ar Tavara ziņu un piekrišanu 2018.gada 22.oktobrī, un tā darbības termiņš noslēdzas šī gada 1.oktobrī. Par jauna līguma slēgšanu, pēc Saeimas vēlēšanām 1.oktobrī, vēlmi nav izteikusi ne partija Latvijai un Ventspilij, ne Zaļo un Zemnieku savienība. Savukārt ar Liepājas partiju Latvijai un Ventspilij nekad nav bijis sadarbības līgums. Jebkurā gadījumā, Latvijai nav vajadzīgs vājš premjers - M. Kučinskis.

Tavars pilda Ostapa Bendera un viņa Bordāniešu stipendiātu pasūtījumu - izjaukt Zaļo un Zemnieku savienību, kā bīstamu politisko konkurentu.

Par karu Ukrainā - Tavars par A.Lemberga pozīciju melo. Es, Aivars Lembergs, nosodu Krieviju kā iebrucēju. Bet atšķirībā no Tavara es esmu par kara nekavējošu pārtraukšanu un Ukrainas krīzes noregulēšanu sarunu ceļā. Esmu pārliecināts, ka, atšķirībā no Tavara, Ukraiņu tauta nevēlas karu uz savas zemes.