Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

"Rimi" bija jāatsauc ciniskā akcija sēru dienā

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Šodien bija jāklusē 54 upuru un viņu piederīgo dēļ. Bet diemžēl Zolitūdes pastkastītē samestās reklāmas par Rimi atlaižu nakti, kas sākas pl.18.00, liek atcerēties par sāpēm un vaidiem, kas vēl ilgi skan mūsu atmiņās.

21.novembrim ir jābūt sēru dienai. Dienai, kad mēs nevis skrienam ar atlaidēm iepirkties, bet domājam, kā panākt, lai tādi Homburgi un viņu priekštāvji nekad vairs neatkārtotu līdzīgas kļūdas savos projektos. Bet par to ir naivi cerēt, jo viņiem priekšā nākamā - Ziepniekkalna koku traģēdija.

Šodien, kad pieminam bojāgājušos un piedomājam par palikušajiem bērniem, mātēm un vīriem, es aicinu žurnālistus padomāt, kāpēc akcijai ir izvēlēta tieši šī diena? Un kāpēc ir dažos gadījumos solītas 50% atlaides? Varējāt taču vēl ciniskāk - 54! Zinu, ka cilvēki par to internetā cepas un daudziem tas nav vienalga.

Arī partizānu mārketingam ir kaut kādas robežas. Uzskatu, ka šī akcija "Rimi Latvia" būtu jāatsauc. Vai prasīt atvainošanos no viņiem un komentāru, tas ir Jūsu, godātie žurnālisti, ziņā.