Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Kā jūtas Valsts prezidents Egils Levits, slimojot ar Covid-19?

© Kaspars Krafts/F64

"Vieglas iesnas, krekšķis, arī neliela temperatūra, bet tagad arī šie simptomi samazinās," par Vasts prezidenta Egila Levita veselības stāvokli LTV pastāstīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Valsts prezidents Egils Levits pēc inficēšanās ar Covid-19 varētu atgriezties darbā nākamnedēļ, vēsta lsm.lv/

E. Levits "AstraZeneca" ražoto vakcīnu saņēma šā gada februārī. Prezidenta veselības stāvoklis ik dienu uzlabojoties un viņš turpinot strādāt. Pagaidām Levita tuvākās vizītes ir atceltas. A. Teikmanis arī uzsvēra, ka prezidents stingri ievēros valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības un valdības lēmumus.

A. Teikmanis šodien sazinājies ar Valsts prezidentu, un abi apsprieduši arī gaidāmos ierobežojumus jeb tā dēvēto "lokdaunu". Prezidents uzskata, ka ir pēdējais brīdis ierobežojumu ieviešanai.

"Mēs redzam šo visai dramatisko saslimšanas pieaugumu, un slimnīcu kapacitātes nav neierobežotas. Mēs redzam, ka tās ir tiešas sekas tam stāvoklim, ka daudzi nav vakcinēti. Tāpēc būtu jākoncentrējas uz īpaši jūtīgām iedzīvotāju grupām, senioriem, kuri lielā skaitā joprojām nav vakcinēti. Jāizmanto visas iespējas, lai šo vakcinācijas pienākumu radītu aizvien vairāk iedzīvotāju grupām. Šobrīd gribu uzsvērt, ka vakcinēšanās ir pienākums pret sabiedrību," prezidenta teikto atstāstīja A. Teikmanis.