Uz nra.lv
 

6 iemesli, kā glāze citronūdens var būtiski uzlabot veselību

Veselība 12.maijs 2021
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Lai siltajā laikā izvairītos no organisma dehidrācijas, nepieciešams dienas laikā uzņemt daudz šķirduma. Citronūdens būs ne tikai garšīgs slāpju veldzētājs, bet sniegs organismam arī daudz laba. Dietalogi ir apkopojuši sešus iemeslus, kāpēc ikdienā ikvienam vajadzētu dzert citronūdeni! 

pexels.com

1. Samazina vēdera uzpūšanos

Vēdera uzpūšanās nav patīkama sajūta. Apģērbs liekas daudz ciešāks, rodas diskomforts un nepatīkamas sajūtas. Lai mazinātu diskomfortu, kuru rada vēdera uzpūšanās, dietalogi iesaka izdzert glāzi ar citronūdeni. Tāpēc pirms ķerties klāt pie medikamentiem, izmēģiniet šo dzērienu! Citronūdens mazina vēda uzpūšanos, jo tas darbojas kā diurētiķis jeb urīndzenošs līdzeklis.

pexels.com

2. Laba imūnsistēma

Pievienojot nedaudz citrona ūdenim un ikdienā regulāri dzerot šo dzērienu, tas palīdzēs stiprināt imunitāti. Tādējādi vieglāk būs stāties pretī dažādiem vīrusiem un infekcijām. Tas ir pateicoties tam, ka citroni satur daudz vērtīgā C vitamīna.

Diētas ārste Alīsija Galvina atzīst, ka viens citrons satur aptuveni 20 miligramus C vitamīna, kas ir aptuveni 20% no dienā ieteicamā vitamīna daudzuma.

"C vitamīns ir ļoti svarīgs, lai uzturētu stipru imūnsistēmu. Tas organismā darbojas arī kā antioksidants."

pexels.com

3. Samazina nierakmeņu veidošanos

2012. gadā ASV tika veikts pētījums - "Nierakmeņu izplatība ASV". Tajā pierādījās, ka aptuveni 8,8% pieaugušo dzīves laikā saskaras ar nierakmeņiem. Šī ir ļoti nepatīkama un sāpīga slimība. Tā ikdienā rada lielu diskomfortu. Tomēr, lai mazinātu nierakmeņu veidošanās risku, eksperti iesaka savā ikdienā iekļaut citronūdeni.

Citronūdens palīdz samazināt oksalāta nierakmeņu veidošanos. "Ja jums organismā veidojas oksalāta nierakmeņi, tad citronūdenī esošie citrāti var palīdzēt akmeņus "sadalīt" un izšķīdināt," atzīst diētas ārste Galvina.

pexels.com

4. Uzlabo gremošanas sistēmu

Citronūdens ir lielisks palīgs, ja cīnaties ar gremošanas sistēmas problēmām. Tas satur vērtīgās šķiedrvielas, kas palīdzēs paātrināt gremošanas procesus.

"Dzerot siltu citronūdeni no rīta, tas organismā var darboties kā caurejas līdzdeklis. Tādējādi palīdzot no organisma izvadīt visu lieko," uzsver dietaloģe Trista Besta.

pexels.com

5. Veselīgāka āda

Var šķist, ka, lai iegūtu veselīgu un mirdzošu sejas ādu, ir nepieciešamas lielas finanses un dažādi dārgi kosmētikas produkti. Dietaloģe apgāž šo mītu! Sejas ādai, iespējams, ir nepieciešams vien citronūdens.

"Hidrācija pati par sevi uzlabo ādas kvalitāti. Jūs varat iegādāties dažādus krēmus un serumus, taču, ja organisms netiks pietiekami hidratēts, tad nebūs manāmi rezultāti," atzīst dietaloģe Džesika Bipena.

Dehidrācija organismu ietekmē visdažādākajos veidos. Viens no tiem saistās ar novecošanos - grumbiņām. Tāpēc ir būtiski dzert ūdeni, lai āda būtu tvirta un elestīga. Žurnāls "Nutrients" 2017. gadā publicēja pētījumu, kurā pierādījas, ka citronos esošais C vitamīns organismā veicina kolagēna sintēzi. Laika gaitā palīdzot sejas ādai izskatīties jaunākai un veselīgākai.

pexels.com

6. Svara samazināšana

Svara samazināšana visos laikos ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Pievienojot citronu ūdenim, tas var palīdzēt veicināt svara samazināšanos.

"Ūdens dzeršana īsi pirms ēšanas palīdzēs maltītes laikā uzņemt mazāk pārtiku," iesaka dietaloģe Bipena.

Savukārt tieši citronūdens dzeršana pirms maltītes, palīdzēs just ātrāk sāta sajūtu, tādējādi samazināsies ēdienreizē uzņemto kaloriju skaits.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija