Masu vakcināciju plānots uzsākt 3. maijā (papildināts)

Sākot ar nākamo pirmdienu pie vakcīnas varēs tikt visi, kas vēlas, šodien vienojās Ministru Kabinets. Tas ir par nedēļu agrāk, nekā to piedāvāja veselības ministrs Daniels Pavļuts.
©VM

D. Pavļuts iepriekš plānoja piektdien atvērt vakcinācijai 7. un 8. prioritāro grupu, kurā ir ietverti vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēki. Tā kā tās ir pēdējās prioritārās vakcinācijas grupas, tad nākamais solis ir vakcinācijas atvēršana ikvienam, kas to vēlas, sacīja Daniels Pavļuts. To bija plānots uzsākt 10. maijā.

Valdība vienojās atvērt 7., 8. un 9. grupu vienlacīgi un jau 3. maijā. Tas nozīmē, ka ar šo dienu pie vakcīnas varēs tikt visi, kas vēlas.

Šobrīd risinās visu iepriekšējo prioritāro grupu vakcinācija - iedzīvotāju vecumā virs 60 gadiem, medicīnas darbinieku, izglītības darbinieku, hronisko slimnieku u.c. vakcinācija. Rīt tiks atvērta 6. prioritārā grupa - ieslodzījuma vietu, patversmju iemītnieki un darbinieki. Tieslietu ministrija ir nodrošinājusi ieslodzījuma vietu darbinieku sarakstu iesniegšanu. Tas ļauj vienotajā vakcinācijas sistēmā nodrošināt to, ka šiem iedzīvotājiem parādās iespēja pašiem izvēlēties vakcinācijas veicēju un laiku. Ja šajā sarakstā esošie darbinieki vēl nav pieteikušies vietnē "manavakcina.lv", viņi tiek aicināti nekavēties un jau šobrīd pieteikties savai vakcīnai pret Covid-19 un izvēlētajā laikā doties vakcinēties. Kopumā šajā sarakstā ietilpst vairāk nekā 2230 ieslodzījuma vietu darbinieki.

Patversmju darbinieku vakcinācija notiek vienlaikus ar sociālās aprūpes centru darbinieku vakcināciju, savukārt patversmju iedzīvotāji tiks vakcinēti, nodrošinot izbraukuma vakcināciju konkrēti uz visās patversmēm, kas atrodas dažādu pašvaldību pārraudzībā. Kolektīvā vakcinācija paredzēta aptuveni 40 patversmēs visā Latvijā, informēja Vakcinācijas projekta biroja komunikācijas konsultante Agnese Strazda.

Ieslodzījumu vietās esošos iemītniekus vakcinēs ieslodzījumu vietu vietējie ārsti. Tuvākajā laikā vakcinācija paredzēta deviņās ieslodzījumu vietās.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā