Uz nra.lv
 

Kā ēst veselīgāk, neatsakoties no gardām maltītēm: 5 vērtīgi ieteikumi

Veselība 31.janvāris 2021
 
pexels.com
Jauns gads ir sācies, un nu laiks īstenot savas Jaungada apņemšanās! Daudzi solījušies šogad ēst veselīgāk, vairāk sportot un kopumā ievērot veselīgāku dzīvesveidu. Kā to panākt, izvairoties no skarbām diētām, bet neatsakoties no gardām maltītēm, stāsta sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

pexels.com

1. Raksti uztura dienasgrāmatu!

“Pats svarīgākais ceļā uz veselīgāku uzturu ir pārskatīt savu ikdienas uzturu un saprast, ko varētu darīt citādi,” saka Olga Ļubina. “Varbūt tu apēd pārāk daudz ogļhidrātu vai taukus saturošu produktu? To palīdzēs saprast uztura dienasgrāmata, kurā vismaz trīs dienas precīzi pieraksti visu, ko apēd. Pārlasi un pārdomā, ko varētu darīt citādi.”

Ja ar dienasgrāmatas ierakstiem nepietiek un paša spēkiem netiec galā, Olga Ļubina iesaka doties uz konsultāciju pie uztura speciālista, kurš palīdzēs saprast, kur slēpjas uztura kļūdas. Taču vairumā gadījumu dienasgrāmata palīdzēs novērtēt, cik daudz lieku našķu nedēļā iegādājies un kādus produktus varētu aizstāt ar veselīgākām, bet ne mazāk garšīgām alternatīvām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija