Uz nra.lv
 

Kosmētiķe atklāj 4 soļus, lai āda būtu veselīga arī ziemā

Veselība 10.janvāris 2021
 
pexels
Vēsā temperatūra, vējš un iekštelpu sausais gaiss ir izaicinājums ādai, jo šo faktoru ietekmē tā zaudē mitrumu un zūd tās aizsargspējas. Tas, savukārt, var izraisīt nepatīkamas izjūtas – apsārtumu, jutīgumu un kairinājumu. Kas jāņem vērā, rūpējoties par sejas ādu gada aukstajā periodā, un kādus kopšanas līdzekļus labāk izvēlēties, skaidro kosmētiķe Ieva Strautkalne.

pexels.com

1. Attīrīšanai - pieniņi, eļļas un krēmveida līdzekļi

Sejas ādu vienmēr nepieciešams attīrīt divas reizes dienā - no rīta un vakarā. Naktī ādas šūnas ir ļoti aktīvas un āda atjaunojas, tāpēc no rīta nepieciešams notīrīt sebumu un nakts krēma paliekas, bet vakarā - kosmētiku, netīrumus un putekļus, kas dienas laikā uzkrājušies. Aukstā laikā attīrīšanai piemērotāki būs pieniņi, eļļas un krēmveida līdzekļi, kas efektīvi attīra, vienlaikus arī saglabājot ādas mitrumu.

Reizi vienā vai divās nedēļas ieteicams lietot arī ādas tipam piemērotu skrubi, kas veicinās ādas šūnu atjaunošanos un palīdzēs izvairīties no sausajiem pleķiem, kas īpaši izplatīti ziemā. Tas palīdzēs arī mitrinošajiem un barojošajiem krēmiem dziļāk nokļūt ādas slāņos. Taukainas ādas īpašnieki var lietot mehāniskos skrubjus vai stiprākus augļskābes pīlingus, savukārt tiem, kam ir jutīga un sausa āda, jābūt uzmanīgiem un jāizvēlas maigi, smalki mehāniskie skrubji vai viegli pīlingi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija