Uz nra.lv
 

5 ieteikumi, kā parūpēties par matu veselību, sākoties rudenim

Veselība 31.augusts 2020
 
Publicitātes foto
Karstā vasaras saule un ūdens peldes ir tikai daži no faktoriem, kas ietekmē matus, tāpēc rudens ir īstais laiks, lai tos atjaunotu un pievērstu tiem pastiprinātu uzmanību. Kā uzlabot matu veselību un skaistumu, 5 ieteikumos dalās farmaceite Zane Melberga.

Publicitātes foto

1. Pievērst pastiprinātu uzmanību matu kopšanas rituāliem

Matus ievērojami bojā regulāra matu fēna, taisnotāja, lokšķēru lietošana. Savukārt pēc matu balināšanas, ķīmiskas taisnošanas vai ilgviļņu likšanas, mati var kļūt trausli, sausi un kļūt pat nedzīvi. Jo mazāk mati tiks kairināti un bojāti, jo stiprāki un veselīgāki tie būs, īpaši sezonu maiņā, kad iespējams mati jau tā pastiprināti izkrīt. Tāpat daudzi grēko ar to, ka matus mazgā pārāk siltā ūdenī. Ja arī ir pierasts mazgāt ar ļoti siltu ūdeni, matu skalošana noteikti jāpabeidz vēsā ūdenī. Pēc matu mazgāšanas mitros matos, maigi iemasējot galvas ādā un saknēs, ieteicams ieziest matu nostiprinošas ampulas, kuru sastāvā esošās vielas nostiprina matu saknes un novērš matu izkrišanu, kā arī dabīgi veicina matu augšanu. Savukārt matu galos ieteicams izmantot barojošu matu eļļu. Ja mati tiek žāvēti ar fēnu, žāvēšanas ar siltu gaisu noslēgumā jābūt vēsākai gaisa plūsmai, neradot spurainu matu efektu.

Matu bojāšanu un izkrišanu var veicināt arī ikdienā cieša matu sakārtojuma izvēle, izmantojot stingras matu gumijas vai sprādzes. Zane Melberga iesaka pievērst uzmanību un iespējams mainīt ikdienas matu kopšanas rituālus. Vēlams mazināt matu karsēšanu, bet, lai veicinātu matu atkopšanās procesu, ieteicams izvēlēties šampūnus, kas stimulē galvas ādas asinsriti, atjauno bojātus matus, vienlaikus stimulē jaunu matu augšanu.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija