Uz nra.lv
 

10 telpaugi, kas palīdz uzlabot veselību

Veselība 4.februāris 2020
 
Aigars Eglīte/F64
Baiba Puriņa
 
Istabas augi ne tikai papildina mūsu palodzes ar zaļu rotājumu un atdzīvina telpu, bet daudzi no tiem pat darbojas kā "gaisa attīrītāji" vai "stresa noņēmēji". Lūk, kādas ārstnieciskās īpašības slēpj mājās esošie telpaugi, vēsta "Brightside".

1. Alveja

Alveja būtībā ir "mājas aptieciņa" un tā ir izslavēta ar savām labajām īpašībām. Tā ne tikai nomierina iekaisušu ādu (saules apdegums, apsaldējums, psoriāze), bet arī palīdz aukstumpumpu gadījumā un tad, ja ir blaugznas.

pixabay

2. Līdakaste jeb svītrainā sansevjēra

Līdakaste ir lielisks istabas augs, kas uzlabo telpu gaisa kvalitāti. Tā likvidē tādus toskīnus kā trihloretilēnu, formaldehīdu, tuluolu, benzolu un ksilolu. Tomēr, lai optimizētu gaisa attīrīšanās procesu, nepieciešami vairāki podi ar līdakastēm.

Aigars Eglīte/F64

3. Spatifīlas

Šie istabas augi ir lieliski istabas dekori, jo vasarā tiem ir skaisti balti ziedi. Taču šie augi spēj arī ko vairāk - spatifīlas absorbē amonjaku, formaldehīdu un trihloretilēnu, tādejādi noņemot gaisa piesārņotājus un padarot iekštelpu gaisu tīrāku.

pixabay

4. Parastā efeja

Efeja attīra gaisu no pelējumu, kas var izraisīt alerģiju. Cilvēkiem ar astmu būs vieglāk naktī elpot un mierīgāks miegs istabā, kurā atrodas efeja. Taču jāatceras, ka efeja ir indīga, tāpēc īpaši jāuzmanās, lai to nepagaršotu mājdzīvnieki vai bērni.

pixabay

5.Lavanda

Lavanda ir lielisks palīgs cīņā pret stresu. Tāpat lavandas smarža palīdz cīņā pret bezmiegu un mazina nemieru, nervozitāti, trauksmi un depresiju.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija