Uz nra.lv
 

Kāpēc ingvers ir tik veselīgs: 6 fakti par super-sakni

Veselība 22.oktobris 2019
 
pixabay.com
Baiba Puriņa
 
Ingvers šobrīd daudziem ir lielākais palīgs cīņā pret rudens saaukstēšanos un ne velti. Šim super-augam piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Atklāj ingvera dziedinošās īpašības un pagatavo kādu no dzērieniem, par ko tava imūnsistēma būs īpaši pateicīga.
Ingvera populārākā īpašība ir tā spēja uzlabot mūsu imūnsistēmu. Tāpēc saaukstēšanās gadījumos mūsu pirmais "ārsts" nereti ir tieši ingvers. Taču saaukstēšanās liecina par imūnsistēmas novājināšanos, kas nozīmē, ka tā jāstiprina arī ikdienā. Regulāri lietojot ingveru, uzlabosies ķermeņa aizsardzība pret dažādiem vīrusiem. Ingvers palīdzot attīrīt limfātiskās sistēmas, izvadīt toksīnus un iznīcināt baktērijas.

Kā vēl ingvers palīdz mūsu veselībai

  • Ingvers palīdz normalizēt cukura daudzumu asinīs. Vairāki pētījumi pierādījuši, ka ingvers palīdz uzturēt normālu glikozes daudzumu asinīs. Tas ir svarīgi, jo ietekmē veselīga svara izmaiņas un mūsu enerģijas līmeni. Ingvers ir dabiska alternatīva enerģijas batoniņiem.

Padoms: ja dienas laikā jūti sagurumu, savai pusdienu maltītei pievieno ingveru, kas palīdzēs koncentrēties.

  • Ingvers palīdz pret vēdera uzpūšanos. Pret gāzu veidošanos palīdzēs ingvera tēja. Tēja attīrīs gremošanas sistēmu un neitralizēs radušās problēmas.

Padoms: iedzer krūzi ingvera tējas pirms gulētiešanas un ļauj tai pa nakti veikt savu dziedinošo darbu.

  • Ingvers uzlabo asins cirkulāciju. Augs palīdz mazajiem asinsvadiem, līdz ar to uzlabojot asins cirkulāciju visā ķermenī.
  • Ingvers atvieglo sāpes. Pirms ķeries pie pretsāpju tabletēm, pamēģini lietot ingveru. Tas pat spēj cīnīties pret iekaisumu, kas var radīt sāpes.

Padoms: iesāc dienu ar tasi ingvera tējas un dienas laikā jau manīsi uzlabojumus.

  • Ingvers atsvaidzina elpu. Tas attīra aukslējas un ļauj just svaigumu mutē.

Padoms: pēc maltītēm ēd ingveru. Ingveru vari sajaukt ar karstu ūdeni, kas palīdzēs labāk izskalot muti un nomākt nepatīkamas garšas.

RECEPTES

Ingvera pielietojums kulinārijā ir diezgan plašs. To izmanto piparkūku, dzērienu, dažādu sautējumu un gaļas ēdienu pagatavošanā, kā arī desertos - pudiņos, kūkās utt.

1. Ingvera ūdens

Ekrānšāviņš no video

Lai pagatavotu ingvera ūdeni būs nepieciešams ingvers un ūdens. Ingveru smalki sarīzē ar rīvi. Tad sarīvēto ingveru aplej ar ūdeni un samaisi. Nogaršo ūdeni, lai iegūtu tik stipru ingvera piegaršu, cik vēlies. Tad šķidrumu izlej caur caurduri. Lai pastiprinātu garšu, ar karoti vēl izspied ingveru caurdurī. Rezultātā iegūsi ingvera ūdeni, ko vari ņemt līdzi uz sporta treniņiem un lietot ikdienā, lai gūtu enerģiju un uzlabotu savu imūnsistēmu. Turklāt šis ūdens palīdzēs arī tad, ja ir vēlme zaudēt lieko svaru.

2. Ingvera kafija

pixabay.com

"Jacobs" kafija piedāvā recepti, kā ingveru vari izmantot kafijas pagatavošanai.

Vajadzēs: svaigi pagatavotu kafiju, nedaudz ingvera, 1 lielo ēdamkaroti medus, 1/2 glāzi citrona sulas, citrona miziņas, putukrējumu, cukurotu ingveru, piparus un ķimenes.

Pagatavošana: Pagatavo kafiju, pievieno nedaudz ingvera, medu, piparus, ķimenes un pielej nedaudz citrona sulu. Rotājumam izmanto putukrējumu un cukurotā ingvera gabaliņus.

3. Ingvera, citrona un medus eliksīrs

pixabay.com

Ņem aptuveni 300 līdz 350 gramus ingvera saknes, notīra un smalki sarīvē. Sulu nenolej. Blenderī samal vienu citronu kopā ar miziņu, virspirms gan izņemot sēkliņas.Sajauc rīvēto ingveru ar sasmalcināto citronu un pievieno 200-250 gramus medus.

Maisījumu lej stikla burciņā, aizvāko un liec ledusskapī. Lieto trīs reizes dienā pa tējkarotei 15 līdz 20 minūtes pirms ēšanas. Maisījumu tāpat var pa tējkarotei pievienot zaļajai tējai.

Avoti:

10 Amazing Health Benefits of Ginger

Ingvera ūdens - Chef Ricardo Cooking

Kafija - "Jacobs" kafija

Eliksīrs

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija