Uz nra.lv
 

5 veselības iemesli, kāpēc ēdienkartē jāiekļauj cūku pupas

Veselība 8.augusts 2019
 
Kaspars Krafts/F64
Baiba Puriņa
 
Augustā dārzi mūs bagātīgi atlīdzina ar dažādiem labumiem, kurus varam baudīt ne tikai svaigā veidā, bet arī iekonservēt vēlākiem mēnešiem. Viens no tādiem ir cūku pupas. Atklāj to veselīgās īpašības.

Cūku pupām patīk siltums un saule. Tās jāstāda dziļi zemē. Cūku pupas nevajadzētu stādīt līdzās pupām, tomātiem vai pipariem, lai izvairītos no augu infekcijām.

1.

Cūku pupās ir vairāk proteīnu, nekā citos pākšaugos. Tās ir barojošas, palīdz ķermenim atjaunoties un tām pat piemīt uzmundrinošas īpašības. Cūku pupas ir iecienītas daudzās veģetāriešu un vegānu receptēs.

2.

Svaigās cūku pupās ir daudz B un C grupas vitamīni. Tās ir bagātas arī ar kāliju, dzelzi un magniju. Cūku pupās ir polifenoli, kas darbojas kā spēcīgi antioksidanti un aizsargā mūs.

3.

Cūku pupās ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz cīņā ar diabētu un normalizē zarnu darbību. Turklāt, cūku pupas ieteicams lietot cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekā svara, jo tās rada sāta sajūtu, kaut tajās ir maz kaloriju.
  • 100 gramos svaigu cūku pupu ir 46 kalorijas
  • 100 gramos pagatavotu cūku pupu ir aptuveni 60 kalorijas

Anita Vaivode/F64

4.

Cūku pupu ziedus izmanto uzlējumos vai novārījumos, lai palīdzētu koliku, prostatas un nieru traucējumu gadījumos.

5.

Svarīgi ir atcerēties, ka cūku pupas var rosināt bīstamu anēmiju - favismu, ja tās ēd svaigas lielos daudzumos, ilgākā laika periodā.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija