Uz nra.lv
 

4 iemesli, lai ēstu redīsus labākai veselībai

Veselība 23.jūlijs 2019
 
Jānis Vecbrālis/F64
Baiba Puriņa
 
Redīsi ir lieliska un veselīga uzkoda, turklāt no tiem iespējams pagatavot gardus salātus. Šajā dārzenī ir daudz vērtīgu uzturvielu, kas to padara par draugu mūsu veselībai. Portāls "Healthline" apkopojis redīsu pozitīvās īpašības uz mūsu veselību.

1. Redīsi ir diētiski

Aptuveni puskrūzē sagrieztu redīsu ir 12 kalorijas un tajos nav tauku. Tajos ir daudz vitamīna C, tāpēc puskrūze redīsu ir aptuveni 14% no nepieciešamās šī vitamīna dienas devas. Kā zināms, tas palīdz novērst šūnu bojājumus, ko rada novecošana, neveselīgs dzīvesveids un ārējie toksīni. Tāpat, tas ir nozīmīgs elements kalogēna ražošanā, kas gādā par veselīgu ādu un asinsvadiem.

2. Redīsi palīdz novērst vēža risku

Redīsu ēšana palīdz novērst vēzi, jo satur elementus, kas sadalās izotiocianātos, saskaroties ar ūdeni. Tie palīdz ķermenim cīnīties ar vēža ierosinātājiem un novērst tā attīstību.

3. Redīsi palīdz gremošanas sistēmai

Puskrūzē redīsu ir grams šķiedrvielu.Ēdot daudz redīsu, iespējams uzņemt nepieciešamo šķiedrvielu dienas devu. Šķiedrvielas palīdz novērst aizcietējumus, palīdzot izkārnījumiem izkļūt caur zarnām. Tāpat tās palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs un mazināt holesterīna līmeni.

4. Redīsi palīdz pret sēnītes infekciju

Redīsos ir pretsēnīšu proteīns, kas iznīcina sēnītes paveidu. Ja šis sēnītes paveids attīstās, tas var radīt vaginālos iekaisumus, mutes infekcijas un invazīvo kandidozi.

1/2 krūzē sagrieztu redīsu ir

  • 12 kaloriju
  • 0.35 grami proteīnu
  • 2 grami ogļhidrātu
  • 1 grams šķiedrvielu

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija