1. Aizsargā pret krūts vēzi
Iekļaujot pētersīļus ēdienkārtē, izrādās, ir iespējams mazināt krūts vēža risku. Pētersīļos ir apigenīns, kas nomāc krūts vēža šūnu augšanu. Daži zinātnieki pat uzskatot, ka nākotnē tas varētu tikt izmantots, kā netoksisks līdzeklis krūts vēža ārstēšanai.
2. Padara veselīgākus grilētos ēdienus
Uzņemot pētersīļus kopā ar, piemēram, grilētu vistu, steiku vai zivi palīdz mazināt kancerogēnās vielas, kas ir heterocikliskajos amīnos. Tie rodas, kad proteīni tiek karsēti augstā temperatūrā.
Pētersīļus var pievienot kā garšvielu, vai tos izmantot mērcē, piemēram, sablenderējot kopā svaigu pētersīli ar svaigu ķiploku, sāli, pipariem, nedaudz ābolu etiķa un olīveļļu. Šādu mērci var pievienot ceptajiem ēdieniem.
3. Atsvaidzina elpu
Lai gan pētersīlis necīnās ar sliktas elpas cēloņiem, to ēdot ir iespējams atsvaidzināt elpu. Pētersīlis iedarbojas kā dabisks elpas atsvaidzinātājs, īpaši, ja ēsti ķiploki vai sīpoli.
4. Stiprina kaulus
Desmit pētersīļa stādi ir nepieciešamā dienas deva vitamīnam K. Pietiekams šī vitamīna daudzums aizsargā pret kaulu bojājumiem, tāpat tas gādā par olbaltumvielām kauliem un asins recēšanu.
5. Novērš krunku veidošanos
Pētersīļos ir daudz vitamīna C, kas rada kalogēnu. Kalogēns piešķir ādai struktūru un elastību.
Pagatavo sev ar c vitamīnu bagātus salātus, iekļaujot, zaļumus (īpaši pētersīļus), apelsīna gabaliņus un tos pārlej ar citrona vinigretu.
6. Aizsargā redzi
Pētersīļos ir daudz vitamīna A. Pietiekams vitamīna A daudzums uzlabo acu veselību, novērš acu žūšanu, nakts aklumu (pataloģija, kad redzes asums samazinās pie vāja apgaismojuma) un kataraktu.
Komentē