Uz nra.lv
 

9 produkti, no kuriem jāizvairās, lai zobus saglabātu žilbinoši baltus

Veselība 15.janvāris 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Kurš gan nesapņo par Holivudas zvaigznes cienīgu, žilbinošu smaidu? Taču, lai zobi būtu glīti, veseli, nepietiek vien piedomāt pie to kopšanas, bet arī pie ēdieniem, kurus lieto uzturā, lai neveicinātu zobu iekrāsošanos pavisam nepievilcīgā tonī. Lai zobus saglabātu žilbinoši baltus, liec aiz auss bleubloom.com sagatavotos ieteikumus un izvairies no produktiem, kas būtiski varētu ietekmēt tavu zobu daili.

Kafija un tēja

Vispārzināms fakts - kafija un tēja noteikti nepalīdzēs ceļā uz žilbinoši baltiem zobiem. Šo dzērienu sastāvā ir tanīni, kas izraisa zobu nokrāsošanos. Kafijas lietošanas dēļ tavā mutē nokritīsies pH līmenis, kas nozīmē, ka tavi zobi tiks pakļauti augstākam bojājumu riskam. Situāciju uzlabosi, kafijai pievienojot mazliet piena, kas zobiem mazāk kaitēs.

Pixabay

Sojas mērce

Tās tumšā krāsa noteikti labi neatsauksies uz taviem zobiem. Lai samazinātu dzeltenbrūno pigmentāciju uz zobiem, maltītes laikā dzer ūdeni, kas palīdzēs atbrīvoties no sojas mērces pārpalikumiem.

Sarkanais vīns

Vīns rada nevis dzeltenu, bet gan pelēku zobu nokrāsu, kas nozīmē, ka to ir arī grūtāk dabūt nost. Tas arīdzan satur tanīnus, tāpat kā kafija un tēja. Sarkanais vīns ir bagāts ar skābēm, tādēļ bojā zobu emalju.

Baltvīns

Kurš to būtu domājis? Ņemot vērā to, ka tas nav tumšā krāsā, baltvīns var traipus, kas ir uz taviem zobiem padarīt vēl tumšākus un redzamākus. Baltvīns veicina zobu iekrāsošanos.

Konfektes

Cukurs ne tikai veicina zobu krāsošanos, bet arī samazina Ph līmeni mutē. Tas arīdzan pielīp pie zobiem, kas ir kā uzkoda sliktajām baktērijām un izraisa zobu pūšanu un krāsas maiņu. Tādēļ pēc saldumu ēšanas noteikti iztīri zobus!

Kazenes

Tu vari droši ēst augļus, jo tie ir pilni ar antioksidantiem un vitamīniem, taču ņem vērā, ka gan mellenes, gan kazenes, granātāboli krāso zobus.

Pixabay

Cukuroti dzērieni

Pateicoties tiem baktērijām būs vēl vairāk iemeslu, lai paviesotos tavā mutē un bojātu zobus. Gāzētie dzērieni zobos var radīt caurumus, novājinot tos.

Citrusaugļi

Citroni un citi skābes saturoši augļi var zobus iekrāsot dzeltenā tonī.

Marinēti gurķi

Vēl viens skābu vidi veidojošs produkts ir gurķis, kas veicina emaljas bojāšanos un veicina zobu pigmentāciju.

Pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija