Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai Ždanoka ir Rubiks Nr.2?

© Privāts arhīvs

Viņa arī Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētāja. Balsojusi pret Eiropas Parlamenta rezolūciju, kas nosoda Krievijas agresiju Ukrainā. Savukārt viņas mīļotā Latvijas Krievu savienība ir zem Valsts drošības dienesta lupas. Nesen Ždanokas mājas vārtus Garciemā nezināmi cilvēki nokrāsojuši Ukrainas karoga krāsās. Kara atbalstītāja vērsusies policijā, bet neesot lūgusi ierosināt kriminālprocesu.

Ko par šo pret neatkarīgo Latviju noskaņoto sievieti* vēsta zvaigznes? Tatjanas Ždanokas astrokartē ir spēcīga Vērša zodiaka zīmes ietekme, tajā atrodas gan Saule, kas atbild par cilvēka ego, gan prāta un komunikācijas planēta Merkurs. Pie plusiem varam minēt praktisku pieeju, materiālismu, spēju stāvēt abām kājām uz zemes. Cilvēkiem ar spēcīgu šīs zīmes ietekmi dzīvē svarīga stabilitāte - lai ir darbs un prognozējama finanšu plūsma. Šī tendence var būt gan ar plusa, gan mīnusa zīmi. Kas ir panākts, sasniegts, no tā neatkāpsies. Tas attiecas uz pieķeršanos amatiem un krēsliem: iegūs, iekrampēsies, turēsies. Atkal un atkal viņa parādās uz politiskās skatuves.

Horoskopā dominē Zemes stihija, kas arī norāda uz materiālismu. Iespējams, jaunākos gados nācies cīnīties ar šaubām un nedrošību, arī tāpēc no stabiliem amatiem labprātīgi neatteiksies.

Prāta un komunikācijas planēta Merkurs Ždanokas piedzimšanas brīdī atradies negantā retrogrādā stāvoklī, kas norāda uz saasinātu sevis uztveri. Cilvēkam bieži var šķist, ka pret viņu tiek vērptas intrigas. Tas rada stresu - prāts saka ko vienu, sirds ko citu, pats pa vidu.

Horoskopā ir arī tā dēvētie meklētāja aspekti, kuros iesaistīts Plūtons - lielais transformators. Ja cilvēks dzīves gaitā izglītojas, meklē atbildes uz globāliem jautājumiem, iedziļinās, tad caur grūtībām rodas jaunas atziņas un personības transformācija. Pretējā gadījumā šīs kombinācijas ir ārdošas. Cilvēks ap sevi rada postošu atmosfēru, no kuras var ciest pats un citi. Mēness, kas vēsta par emocionālo pasauli, Ždanokas piedzimšanas brīdī atradies Ūdensvīra zīmē. Tā ir neatkarību un brīvību mīloša zodiaka zīme. Darīs kā pašai patiks, neņemot vērā citu viedokli vai tradīcijas.

Ja rodas jautājums, vai Ždanoka ir otrs Alfrēds Rubiks, tad - nē. Rubika, kaut arī Latvijas neatkarībai nedraudzīgā, darbība atbilstoši horoskopam, visticamāk, bija pārliecības dēļ. Savukārt Ždanokas horoskopā mazāk idejas, vairāk pašlabuma motīvu. Vairāk spītības, vairāk ietiepības.

* 1990. gada 4. maijā nepiedalījās balsošanā par Latvijas valstiskās neatkarības deklarāciju. Augusta puča laikā 1991. gada 21. augustā balsoja pret konstitucionālā likuma «Par Latvijas Republikas valstisko statusu» pieņemšanu.