Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko iesākt, lai 2020. gads būtu labāks nekā iepriekšējais?

Elita Patmalniece © Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Katru gadu sākam ar jauniem nospraustiem mērķiem, apņemoties īstenot vienu vai vairākas lietas. Ikviens taču vēlas dzīvot labāk. Lūdzām ar saviem ieteikumiem un padomiem dalīties vairākas sabiedrībā atpazīstamas personības.

Elita Patmalniece atgādina, ka jāprot pateikt «nē»

«Vajag nomierināties un sakārtot savas lietas, tad arī būs labi. Tagad ir laiks, kad vispār ir jāpārkārto dzīve un kaut kā jānomierinās. Jāsaprot, kas tu esi. Ne vienmēr mūs ietekmē ārējie apstākļi. Un mērķiem ir jābūt vienmēr. Ja tu vienmēr saki «jā», kādreiz ir jāpasaka arī «nē». Lai labāk vari izdarīt vienu lietu, nedrīkst skriet uz visām pusēm. To es konkrēti par sevi saku. Mēs visi esam pārskrējušies! Un mums visiem ir par daudz mantu, ir tāds pārblīvējums. Tāpēc vajag mierīgāk!

Dzīve tāpat ievieš savas korekcijas. Vajadzētu attīrīties no visa liekā un sākt jaunu dzīvi. Kā jau katru gadu. Galvenais, nezaudēt spēju priecāties un par visu brīnīties. Saglabāt arī pozitīvismu. Kad paliec vecāks, vairs nevari teikt, ka viss ir slikti. Vajag iet līdzi laikam un uztver arī jauno. Kļūstot vecākam, jāpriecājas par to, ka esi dzīvs,» ar savu atziņu dalās modes māksliniece Elita Patmalniece.

Binnija: «Kā domāsi, tā arī dzīvosi!»

«Man arī 2019. gads bija brīnišķīgs. Priecājos par katru nodzīvoto dienu. Taču, ja runājam par 2020. gadu, es gribētu novēlēt jūsu lasītājiem un arī visiem saviem tuviniekiem un draugiem - nebēdāties par lietām, kuras nevar mainīt. Piemēram, beigt sūkstīties par sliktajiem laikapstākļiem, par to, ka lietus līst un ir tumšs. Tas viss pāries. Nāks pavasaris, un būs saule un silti. Jāmēģina atrast jebkurā lietā to, kas var cilvēku iepriecēt. Tad gads būs skaists un mirdzošs. Kā domāsi, tā arī dzīvosi,» aicina uzņēmēja, skaistumkopšanas salona «BB Binnija» īpašniece Binnija Ārberga.

Dinsbergs: «Mosties ar domu, ka diena būs labāka nekā vakardiena»

«Ir jādzīvo ar apziņu, ka katra nākamā diena un katrs nākamais gads ir labāks nekā iepriekšējais. Nevajag salīdzināt ar to, kas ir bijis un cik labi vai slikti bijis. Tā jau ir pagātne.

Parasti ar apņemšanos sākam gada sākumā. Visi pēkšņi sāks vingrot, badoties, atmest alkohola lietošanu, pīpēšanu un tamlīdzīgi. Katra diena ir tā vērta, lai mēs šādus lēmumus pieņemtu. Neatzīstu, ka gads ir tā robežšķirtne, kad ar pirmo janvāri kaut kas jāmaina. Mēs augam un attīstāmies visu laiku. Kamēr esam attīstībā un procesā, tikmēr arī augam. Viss pārējais attīstās ap mums. Mosties katru dienu ar domu, ka šī diena noteikti būs labāka nekā vakardiena! Vingrot var arī brīvdienās, ne tikai mēneša sākumā. Arī visas citas apņemšanās nevajag piesaukt pie konkrēta datuma vai noteiktas robežšķirtnes. Mēs ļoti bieži dzīvojam atmiņās, cik tad bija labi! Kāpēc gan nevarētu būt arī tagad labi!? Pats esi vainīgs, ja nevari saskatīt, ka vari būt labāks. Novēlu visiem, lai nākamgad, atskatoties uz šo gadu, mēs varētu teikt - jā, gads bija labs,» mudina «Producentu grupas 7» vadītājs Aigars Dinsbergs.

Viktors Ščerbatihs iesaka neslinkot

«Galvenais ir neslinkot, tādu padomu varu dot, atceroties savu dzīvi kā sportists. Vieglāk ir aizvērt ražotni un neko nedarīt un neražot. Tāpēc, ka ir jādomā, ja gribam kaut ko ražot.

Ja cilvēki neslinkos savos darbos un darbībās, tad viss būs labi. Dzīvē arī ir tā, ja mēdz lauzties vienās durvīs, bet tās neatveras, ir grūti pateikt, ko darīt. Bet cerēt uz labu un neko nedarīt? Vajag darīt, neslinkot un cerēt,» padomu sniedz svarcelšanas čempions un treneris Viktors Ščerbatihs.

Ainars Virga aicina sevi pilnveidot

«Vienīgais, ko varu pateikt, vajag mācīties un pilnveidot sevi. Viss būs labāk, ja pats būsi gudrāks. Ja pilnveidosies, arī apkārtējiem būs labāk un patīkamāk komunicēt, un veidosies labākas attiecības. Galvenais ir sākt ar sevi. Veiksmīga iekšējā attīstība līdz ar to uzlabos arī apkārtējo vidi. Tas viss ir saistīts,» iesaka rokgrupas «Līvi» dalībnieks, ģitārists un dziesmu autors Ainars Virga.