Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenības, kas dzimušas Žurkas gadā

Reperis Eminems © AP/SCANPIX/LETA

Žurkas gadā dzimušie labprāt izvēlas būt sabiedrības un uzmanības centrā, pat izvēloties profesijas, kurās jāsazinās ar dažādiem cilvēkiem. Viņi ir sabiedrības mīlulīši, kas var apburt ikvienu. Kaut arī Žurkas gadā dzimušos sauc par ļoti pretrunīgām personībām, viņi ir ziņkārīgi, atvērti, laipni un romantiski.

Saskaņā ar Austrumu kalendāru, 2020. gads ir Baltās metāla žurkas gads, kas tiek uzskatīts par nozīmīgu, jo ar to sākas jauns 12 gadu cikls. Žurkas gadi ir 1900., 1912., 1924., 1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008. un 2020.

Lielisks diplomāts un politiķis

Velsas princis Čārlzs (71) dzimis 1948. gada 14. novembrī Londonā. Kopš savas jaunības princis Čārlzs pazīstams kā sieviešu siržu iekarotājs. Princim piemīt ļoti laba īpašība - dāsnums. Daudzus gadus viņš ir Prinča fonda dibinātājs un nodarbojas ar labdarību. Lielisks diplomāts, prasmīgs rakstnieks, scenārists un politiķis - visas šīs īpašības pieder Lielbritānijas troņmantniekam princim Čārlzam.

Tērauda raksturs

Franču aktrise un dziedātāja Vanesa Paradī (47) dzimusi 1972. gada 22. decembrī Senmordefosē komūnā Francijā. Vanesai ir tērauda raksturs, un viņa vienmēr koncentrējas uz sīkumiem. Viņa precīzi zina, ko vēlas, un nebaidās no grūtībām.

Žurkas gada simbols

Franču aktieris Žans Reno (71) piedzima 1948. gada 30. jūlijā Kasablankas pilsētā Marokā. Daudzi aktiera talanta fani apgalvo, ka pats Reno ārēji izskatās kā Žurkas gada simbols. Žana Reno iekšējā apņēmība un smagais darbs, par spīti grūtībām, aktierim palīdzēja sasniegt pasaules slavu un nepadoties dažādu dzīves likstu dēļ.

Ne tikai aktieris, arī vīndaris

Slavenais spāņu aktieris un režisors Antonio Banderass (59) dzimis 1960. gada 10. augustā Malagas pilsētā Spānijā. Bērnībā viņš sapņoja kļūt par futbolistu, bet kājas savainojuma dēļ atteicās no savas vēlēšanās būt piederīgam futbolam. Aktieris nopietni aizrāvies ar vīna gatavošanu un ir Spānijas vīna dārza līdzīpašnieks, kas ražo sarkanos un rozā vīnus.

Iekārota visā pasaulē

Amerikāņu aktrise Skārleta Johansone (35) dzimusi 1984. gada 22. novembrī Ņujorkā Amerikā. Pateicoties mākslinieciskumam, harismai un skaistumam, viņa kļuva slavena visā pasaulē. Skārletai piemīt neatlaidība, uzcītība, šarms un pievilcība. Daudzi aktrisi uzskata par visvairāk iekāroto meiteni pasaulē.

Domā divus soļus uz priekšu

Saseksas hercogs princis Harijs dzimis Koka žurkas gadā, 1984. gada 15. septembrī Londonā. Tiek uzskatīts, ka šajā gadā dzimušie ir ļoti veiksmīgi un mērķtiecīgi cilvēki. Viņi cenšas būt noderīgi sabiedrībai, piesaistīt uzmanību un nepalaist garām nevienu augsta līmeņa notikumu. Karaliskās ģimenes pārstāvjus vēro visa pasaule, tāpēc viņiem nepārprotami ir pievērsta liela uzmanība, ko viņi arī izmanto savā labā. Arī princis Harijs ir uzmanīgs un pārdomā katru savu rīcību, jo mediju uzmanības dēļ viņam nākas domāt divus soļus uz priekšu.

Dzimusi Baltās metāla žurkas gadā

Amerikāņu aktrise Džuliana Mūra (59) dzimusi 1960. gada 3. decembrī Fejitvilā Amerikā. Aktrises dzimšanas gads pēc Austrumu kalendāra arī bija Metāla žurkas gads, un šogad tas sakrīt ar šī gada Baltās metāla žurkas gadu. Metāla žurkas gadā dzimušos sauc par savdabīgām, talantīgām un ļoti strādīgām personībām. Mūra filmējusies vairāk nekā 60 filmās un saņēmusi «Oskara», «Emmy» un «Zelta globusa» balvas.

Skaistākā pasaules sieviete

Amerikāņu modele Bella Hadida (23) dzimusi 1996. gada 9. oktobrī Vašingtonā Amerikā. Plastiskie ķirurgi atzinuši Hadidu par skaistāko sievieti uz zemes. Modele ir enerģiska un atvērta personība. Šajā gadā dzimušos interesē ceļojumi un mode.

Bijušais sekssimbols

Britu aktieris Džūda Lovs (47) dzimis 1972. gada 29. decembrī Londonā. Saka, ka šādiem cilvēkiem ir ļoti viegli atrast kopīgu valodu ar visiem, tāpēc viņi labi prot realizēt sevi dažādās jomās. Lovs mīl kino, teātri, grāmatas un visu, kas saistīts ar mākslu. Aktierim ir drosme un godīgs raksturs, interesē sports un aktīvs dzīvesveids. 2004. gadā žurnāla «People» aptaujā Džūda Lovs tika atzīts par seksīgāko vīrieti pasaulē.

Vispopulārākā sociālā tīkla radītājs

Sociālā tīkla «Facebook» izveidotājs Marks Zakerbergs (35) dzimis ārstu ģimenē 1984. gada 14. maijā Ņujorkas štata Vaitplensas pilsētā. Jau skolas laikā viņš nodarbojās ar programmēšanu un datorspēļu radīšanu. Zakerbergs neieguva augstāko izglītību - viņš iestājās Hārvarda universitātes psiholoģijas katedrā, taču studijas tā arī nepabeidza. Līdztekus Zakerbergs studēja IT (informācijas tehnoloģijas) un kopā ar draugiem sāka veidot sociālo tīklu «Facebook». 2010. gadā žurnāls «Time» Zakerbergu nosauca par Gada cilvēku. «Facebook» radītāja turība 2019. gadā tika lēsta 71 miljarda dolāru vērtībā.

Baltais repa karalis

Amerikāņu reperis, aktieris un producents Eminems (47) piedzima 1972. gada 17. oktobrī Amerikas Misūri štata pilsētā Seitdžozefā. Reperis kļuva slavens ar savu uzstāšanās stilu un pirmo albumu «The Slim Shady LP», kas tika pārdots miljoniem eksemplāru tirāžā. Izvirzot sensitīvas sociālās tēmas, Eminems tūkstošgades mijā kļuva par kulta mākslinieku. Noturība ir viena no Eminema galvenajām rakstura iezīmēm, kas raksturīga tiem, kas dzimuši Žurkas gadā.

«Troņu spēles» zvaigzne

Angļu aktrise un modele Sofija Tērnere (23) dzimusi Anglijas pilsētā Northemptonā. Aktrise kļuva slavena ar lomu filmā «Troņu spēles». Sofija Tērnere, neraugoties uz savu jaunību, jau piecas reizes tikusi nominēta Amerikas Aktieru ģildes balvai. Aktrisei patīk atrasties uzmanības centrā. Viņai piemīt gribasspēks, ekscentriskums un laipnība.

Savdabīga un harismātiska

Skotu aktrise Tilda Svintone (59) dzimusi 1960. gada 5. novembrī Londonā. Šo aktrisi var saukt ne tikai par veiksmīgu, bet arī gudru sievieti. Svintonei izdevās ne tikai iemīlēties savā neparastajā androgīnajā skaistumā, bet arī likt visai pasaulei viņu atzīt par kino dīvu.

Briseles muskuļi

Beļģu aktieris Žans Klods van Damme (59) dzimis 1960. gada 18. oktobrī Briselē. Aktieris un sporta meistars ir slavens ar gudrību un intelektu. Viņa citāti un domu graudi ir atrodami internetā. Daudzi režisori van Dammi slavē par oriģinālo domāšanu un nopietno attieksmi pret darbu, atveidojot filmu varoņus. Aktieris fiziskās formas un beļģu izcelsmes dēļ ir ieguvis iesauku «Briseles muskuļi».