Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kāpēc Račs nevarēja Krauzi sarunāt uz koncertiem?

© F64 Photo Agency

Latvijas Sabiedrisko mediju portālā tika atspoguļota saruna ar dzejnieku un mūzikas producentu Guntaru Raču, kurš atklāja, ka nevar sarunāt dziedātāju Anci Krauzi uz koncertiem. Račs ir viens no Latvijas mūzikas smagsvariem, ar kuru veiksmīgi sadarbojas daudzi mūziķi, tādēļ sazinājāmies ar viņu, lai uzzinātu, kādēļ Krauze viņam atsaka?

«Šī situācija bija pasen. Tā bija saruna par laiku, kad Ance Krauze audzināja savas meitiņas. Viņas dzima viena pēc otras salīdzinoši nelielā laika periodā. Tad, cik reižu zvanīju, vienmēr trāpīju uz to, ka viņa atkal gaida bērniņu. Tāpēc loģisku apsvērumu dēļ Ance netika uz koncertiem. Nu jau situācija ir mainījusies. Un Ance ir vairākkārt uzstājusies. Cik zinu, viņa vienmēr uzstājusies arī Dziesmu svētkos.

Tā toreiz bija vienkārši sakritība, kā zvanīju, tā viņa bija gaidībās. Tādēļ man vienmēr ir anekdotisks stāsts. Es jau pilnīgi baidos zvanīt viņai, ka man pateiks, ka gaida ceturto bērnu. Tādēļ kādu brīdi nezvanīšu. Pagaidīšu, kad viņa pati pieteiksies. Es saprotu, ka viņai ir līdzīgs stāsts ar komponistu Jāni Lūsēnu un vēl dažiem, kas gribēja Anci aicināt uz koncertiem. Tagad laikam meitiņas ir mazliet paaugušās, tādēļ šobrīd viņa muzicē ar Raimondu Paulu jaunajā programmā,» pastāsta Guntars Račs.