Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lepnākās vietas, kur Holivudas zvaigznes pavada brīvdienas

© AFP/Scanpix

Holivudas zvaigznes atvaļinājumus un brīvo laiku no koncertiem un filmēšanās laukumiem pavada kūrortos un vietās, kur netraucēti var atpūsties un sakopot domas un spēkus nākamajiem darbiem. Slavenības izvēlas atpūsties un bezrūpīgi pavadīt dienas pludmalēs, karstākās klimatiskās vietās, prom no pilsētas burzmas.

Ja zvaigznēm nav daudz laika, ko veltīt atpūtai, tad atvēlēto atvaļinājumu viņas nolemj pavadīt netālajās kūrortvietās Amerikas Savienoto Valstu robežās.

Ņujorkas priekšpilsētā Hemptonā ir tīrs gaiss un elitāra pludmale, moderni restorāni ar izmeklētām maltītēm, dizaineru veikaliņi un klubi - viss, kas nepieciešams slavenībām. Aktrise Sāra Džesika Pārkere ar savu ģimeni, režisors Stīvens Spīlbergs, kā arī aktrises Renē Zelvēgere, Skārleta Johansone un Gvineta Paltrova brīvdienās bieži ierodas Hemptonā, lai atpūstos un izbaudītu tās. Varbūt zvaigznes piesaista ne tikai tas, ka šī vieta ir tuvu mājām, bet arī iespēja ietaupīt naudu, jo piekrastes Hemptonas viesnīcas numuri ir divreiz lētāki nekā tādi paši numuri Karību jūras salās un Havaju salās.

Dienvidaustrumu piekrastē saulainajā Maiami dzīve pilnā sparā rit visu diennakti. Vietējās smilšainās pludmales un diskotēkas līdz rītam piesaista lielākoties pieredzējušus viesus un stilīgos, modīgos tusētājus. Šeit jūs varat satikt tādus dziedātājus kā Alanisu Moriseti, Leniju Kravicu, Lindsiju Loenu un, protams, visatpazīstamāko ballīšu karalieni un miljonu mantinieci Parisu Hiltoni.

Holivudas zvaigznes iecienījušas un bieži izvēlas netālos kūrortus - Havaju salās, kas atrodas tikai dažu stundu lidojumā no Losandželosas. Vispopulārākā nodarbe šeit ir sērfošana, ar ko aizraujas un nodarbojas salas visu vecumu iedzīvotāji. Aktrises Kamerūna Diaza un Evandželīna Lilī šeit ierodas katru gadu, cerot noķert savu lielo jūras vilni, jo abas zvaigznes kaislīgi mīl sērfošanu. Viņu mazāk aktīvie kolēģi Bens Afleks, Dženifera Gārnere, Keita Hadsone un Kortnija Koksa vienkārši pludmalē bauda sauli un augļu kokteiļus.

Luksusa smilšainās Mazās Antiļu salas pludmales neatstāj vienaldzīgas pat viskaprīzākās zvaigznes.

Vietējās mazās Angula un ST. Bartas salas jau ir apmeklējušas amerikāņu dziedātāja Meraija Kerija, aktrise Drū Berimora, modeles Keita Mosa un Naomi Kempbela un dziedātāja Dženifera Lopesa. Nokļūt šajās vietās ir iespējams tikai ar helikopteru, un viesnīcas numura cenas sākas no desmit tūkstošiem dolāru dienā, vietējie bungalo ir rezervēti vismaz pusgadu iepriekš.

Dziedātāja Rianna ļoti mīl Karību jūras salas, jo viņai ir savi iemesli šeit atgriezties atkal un atkal, viņa ir dzimusi Karību jūras pērlē - Barbadosā. Karību jūras salas saviem atvaļinājumiem iecienījuši arī Miks Džegers un Kevins Kostners, kuri šeit bieži vien ierodas brīvdienās un uzturas elegantajā Barbadosas «Sandy Lane» viesnīcā, kur VIP viesi tiek nodrošināti ar personisko helikopteru un viņiem tiek organizēts ekskluzīvs zemūdens ceļojums.

Holivudas aktrises Nikola Kidmena un Šarlīze Terona eksotiskās dabas dēļ izvēlas brīvdienas pavadīt Bora Bora salā. Aktrises nežēlo pusotru tūkstoti dolāru par iespēju vienu nakti nakšņot mājīgajos salas bungalo, kas stāv tieši virs ūdens.

Romantiskas nedēļas nogales Sardīnijas salās pavada Toms Krūzs un Ketija Holmsa, Heidija Kluma un futbolists Krištianu Ronaldu ar savām ģimenēm.

Bahamu salas tik ļoti iepatikušās dažām Holivudas slavenībām, ka viņas šeit reģistrējušas savu dzīvesvietu, iegādājoties greznus īpašumus un mājas. Privātās villas Bahamu salās nopirkuši aktieri Džons Travolta un Edijs Mērfijs, Nikolass Keidžs un Džonijs Deps. Un viņi ar to ir vinnējuši, jo kā zemes īpašniekiem zvaigznēm vairs nav jātērē 20 tūkstoši dolāru par vienu nakti moderno viesnīcu luksusa numuriņos.