Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Maligina atraitne izveido jaunu uzņēmumu

© Publicitātes foto

Māksliniece un miljonāra Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina nodibinājusi jaunu uzņēmumu SIA «MR Group», kurā ieņem valdes priekšsēdētājas amatu.

Kā vēsta uzņēmumu datubāzē «Lursoft» atrodamā informācija, SIA «MR Group» ir dibināts šā gada 1. aprīlī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, un tā reģistrētais pamatkapitāls ir 15 000 eiro. Uzņēmumā valdes locekļu amatus ieņems arī Inga Liščika un Marks Kordjukovs. Elīnai Maliginai pieder 50% uzņēmuma kapitāldaļu, bet Liščikai un Kordjukovam katram pa 25%.

Inga Liščika līdz 2015. gadam bija a/s «Olainfarm» valdes locekle. Tieši viņa bija tā, kas vērsās pret Signi Balderi-Sildedzi (Valērija Maligina bijusī sieva un nepilngadīgās meitas aizbildne; - red. piez.), kad tika atklāts, ka Elīna Maligina joprojām nav saņēmusi solīto mantojuma summu. Liščika uzdeva jautājumu, kāpēc Signe Baldere-Sildedze un Valērija Maligina meita no pirmās laulības Nika Saveļjeva ar atraitni Elīnu Maliginu nevar norēķināties skaidrā naudā.

Savukārt otrā valdes locekļa Marka Kordjukova personība ir krietni noslēpumaināka. Informācija par viņa līdzšinējo darba pieredzi nav atrodama publiskajā telpā. Arī «Lursoft» ir norādīts tikai viens amats, kas ir uzņēmumā SIA «MR Group».

Liktenīgais skaitlis 13

Sniedzam ieskatu citos «Lursoft» norādītajos amatos, kuros ir darbojusies Elīna Maligina. Teju visos uzņēmumos viņa ir bijusi valdē. Interesanti, ka cipars 13 Maliginai ir teju liktenīgais. Jo tieši šajos datumos viņa ir vai nu atbrīvota no amata, vai uzņēmumi, kuros darbojās, tiek likvidēti.

Neilgi pirms SIA «MR Group» dibināšanas 2019. gada 13. februārī tika likvidēti divi uzņēmumi, kuros Maligina darbojās valdē - SIA «Aģentūra Bravo» un SIA «Egotrashcinema». SIA «Aģentūra Bravo» valdē viņa tika iecelta 2013. gada 11. oktobrī, bet atbrīvota 2018. gada 14. decembrī.

2017. gada 13. jūlijā Elīna tika iecelta par SIA «Longgo» valdes priekšsēdētāju, bet atbrīvota 2017. gada 13. decembrī - pēc Valērija Maligina nāves.

2017. gada 2. maijā Maligina tika iecelta par SIA «Silvanols» valdes priekšsēdētāju, bet tā paša gada 13. decembrī no šā amata atbrīvota.