Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Edgars Šneps dzimšanas dienā stiprina ģimenes saites

© F64

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps 13. aprīlī svinēs 47. dzimšanas dienu. Viņš ir pārliecināts, ka tuvinieku apciemojums un pašu darinātie apsveikumi ir krietni vērtīgāka dāvana jubilejā nekā smalki zelta pulksteņi.

«Ņemot vērā mana darba intensitāti un pārējo cilvēku aizņemtību, dzimšanas dienas ir laiks ģimenei ar svētku pusdienām, uz kurām tiek uzaicināts arī kāds draugs. Parasti uz jubileju sapulcējas apmēram 30 cilvēki, no kuriem 15 līdz 20 ir tuvākie ģimenes cilvēki un desmit draugi. Svinības norisinās nevis ballītes formā, bet ar mierīgām sarunām pie pusdienu galda, ar torti, šampanieša vai vīna glāzi. Visus, ko aicinu ciemos, pabrīdinu, ka dāvanas nevajag. Draugi, protams, neievēro manus norādījumus un atnes dāvanas. Es ļoti novērtēju cilvēcisko ieguldījumu - ja kāds uz manu jubileju ierodas ar paša ceptiem gardumiem vai pašrocīgi pagatavotu dāvanu, vai kāds bērns ir izveidojis man apsveikumu. Šīs lietas novērtēju vairāk par veikalā nopirkto.

Galvenais, ka dzimšanas diena ir legāla iespēja stiprināt ģimenes saites. Kādreiz mājās svinamies, bet kādreiz dodamies uz kādu krodziņu un pēc tam mājās sapulcējamies uz desertu. Svinības ir atkarīgas no iedvesmas un kalendāra. Svarīgi, lai tā ir nedēļas nogale, kad bērniem ir brīvdienas un arī viņi var piedalīties,» par savu svētku sajūtu un jubilejas tradīcijām stāsta Edgars Šneps.

Novēlam gaviļniekam skaistus kopā būšanas mirkļus ar ģimeni!