Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas iedvesmo balerīnu Anniju Kopštāli

© Jānis Deinats

Talantīgā Latvijas Nacionālā baleta soliste Annija Kopštāle par darba trūkumu sūdzēties nevar, jo viņas lomu sarakstā ir gan Milēdija baletā «Trīs musketieri», Rozita «Donā Kihotā», Gamzati «Bajadērā», Bebene «Antonija #Silmači», gan Solveiga «Pērā Gintā», Medora «Korsārā» un Kolumbīne baletā «Romeo un Džuljeta». Šobrīd Annija strādā pie lomām savas kolēģes, baleta prīmas un horeogrāfes Elzas Leimanes topošajā baletā «(Ne)stāsti man pasakas», kā arī kopā ar kolēģi Avetiku Karapetjanu cītīgi gatavo priekšnesumu – padedē no Ādolfa Adāna baleta «Korsārs» – 24. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncertam «Ballet Stars Gala», kas 1. aprīlī norisināsies Latvijas Nacionālajā operā. Jāpiebilst, ka šajā koncertā piedalīsies arī viņas kolēģi – baleta solisti Jūlija Brauere un Raimonds Martinovs.

Puantes

Puantes ir mans un jebkura baletdejotāja darba instruments. Kopš esam sākuši lietot amerikāņu puantes «Gaynor Minden», kājas vairs netiek tik dikti noberztas, turklāt to pamats veidots no plastmasas, tādējādi tās kalpo daudz ilgāk un ir klusākas uz skatuves.

Ceļošana

Vasaras atvaļinājums un ceļojumi kopā ar draugiem - tas ir skaists laiks, kas piepilda ar jaunām fantastiskām emocijām. Loti patīk ceļot, patīk piedzīvojumi.

Meditācijas, akupresūras matracītis, joga

Rītu ik dienu sāku, paguļot 20 minūtes uz akupresūras matracīša. Tad uzlabojas asinsrite un pazūd sāpes mugurā. Tāpat veltu laiku meditācijām, un vēl man patīk no rīta pirms treniņa kārtīgi izstaipīties, izvingroties, tad jūtos labi un varu sākt savu dienu.

Dejas izzināšana

Studēju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), tāpēc pastiprināti izzinu baleta vēsturi, horeogrāfus, šā brīža dejotājus, spilgtas personības. Tas iedvesmo mani attīstīties arī pašai kā dejotājai.

Teātris

Man patīk apmeklēt teātri, kur iedvesmojos un uzlādējos no labām izrādēm. Vispār cenšos apmeklēt pēc iespējas vairāk kultūras pasākumu, jo man patīk daudzpusība.

Smaržas

Dažādas un atšķirīgas no citiem. Patīk citrusa, rabarberu, rozes, ciedra notis. Firmas «The house of oud» un «Le labo» smaržas mani šobrīd uzrunā visvairāk.

Grāmatas

Lasu gan psiholoģisko literatūru, kas palīdz man sevi izprast labāk, gan arī dažādus vēsturiskos romānus.

Pavasaris

Atmostas daba, un atmostos es. Saulainās dienas jau tagad mani uzlādē.

Smiekli

Patīk labi pavadīt laiku ar draugiem un izsmieties no sirds.

Jūra un burāšana

Ar nepacietību gaidu vasaru un katru iespēju, kad varu pavadīt laiku kopā ar tēvu un doties jūrā paburāt.