Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Trīs Ziemassvētku receptes Raimonda Elbakjana gaumē

© Raimonda Elbakjana privātais arhīvs, putnu fabrikas «Ķekava» publicitātes foto, F64 photo agency

Lielākās ielu kultūras un jauniešu kustības «Ghetto Games» vadītājs Raimonds Elbakjans iesaka ēdienus, ko ceļ galdā svētku laikā arī pats. Viņa meistarstiķis ir dažādu gaļas ēdienu gatavošana. Lūk, ēdienu receptes tiem, kas vēlas ieturēties pie svētku galda Elbakjana gaumē.

Cepetis, pildīts ar āboliem, žāvētām plūmēm un aprikozēm

Nepieciešamie produkti

2 kg cūkgaļas karbonādes,

100 g žāvētuplūmju,

100 g žāvētu aprikožu,

70 g dzērveņu,

1 ābols,

eļļa,

sāls,

kanēlis (1/2 tējkarote),

brendijs (2 ēdamkarotes),

garšvielu maisījums gaļai.

Pagatavošana

Nomizotu ābolu, plūmes, aprikozes sagriež sīkos gabaliņos. Pievieno dzērvenes. Maisījumu apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, pielejot klāt brendiju. Gaļu iegriež gareni ar asu nazi tā, lai veidojas kabata. Gaļu ieteicams mazliet izgriezt uz āru, lai kabata būtu dziļāka. Gaļu (arī kabatas iekšpusi) ierīvē ar garšvielām un pilda ar atdzesētu maisījumu. Kabata tiek aizsieta ar auklu. Cepetis jāliek maksimāli sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Pēc tam temperatūru samazina un cep 1,5 līdz 2 stundas.

Pelēkie zirņi ar speķi

Nepieciešamie produkti

300 g pelēko zirņu,

300 g žāvētas gaļas,

2 sīpoli,

sāls un garšvielas.

Pagatavošana

Zirņus aplej ar aukstu ūdeni un iemērc uz visu nakti. Zirņus vāra apmēram stundu, pieberot sāli vai garšvielu maisījumu, cik katrs vēlas. Kamēr zirņi vārās, gaļu sagriež nelielos kubiņos un sasmalcina sīpolus. Gaļu un sīpolus cep pannā, līdz tie ir gatavi. Uz zirņiem klāj sacepto gaļu un pasniedz ar glāzi kefīra.

Īpašais vistas cepetis

Ar āboliem pildīta «Ķekavas» vista, kas tika marinēta pēc Raimonda Elbakjana īpašās receptes - sinepju, majonēzes, kinzas, sāls un piparu maisījumā.

Marinādē noturēto vistas cepeti liek cepeškrāsnī un cep, kamēr tā kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga.