Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Sondra Zaļupe: Šogad bijuši smagi mirkļi, bet nu viss ir labi!

© F64

Komponists un sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe un mūzikas producente Sondra Zaļupe šajā skaistajā svētku gaidību laikā pastāstīja, kā viņu ģimene gatavojas gadu mijas svētkiem un jauno gadu sagaidīs ar jaunām cerībām un pozitīvām ziņām par Sondras veselības stāvokli.

Ārpus Rīgas - Uz Liepāju un Talsiem

Līdz Ziemassvētkiem ģimenes mājoklī jau ir izrotāta eglīte, par ko vislielākais prieks ir mazajai meitai Emīlijai. Tāpat viena no svētku neatņemamām tradīcijām ir piparkūku cepšana.

Svētku laikā ģimene dodas ārpus Rīgas - ciemos pie Sondras vecākiem Liepājā un Riharda radiem Talsos. Ziemassvētki ir ģimeniski svētki, tādēļ Zaļupes priecājas, ka pēdējos gados ir izdevies visiem būt kopā, jo Rihardam šajos svētkos nebija darba pienākumu.

Kad jāiejūtas Ziemassvētku vecīša tēlā

Par prieku mazajai Emīlijai Rihards vēl nav iejuties Ziemassvētku vecīša lomā. Tomēr reiz mūziķis palīdzējis pildīt Ziemassvētku vecīša pienākumus kādā bērnudārzā. Rihards, uzņemoties šo pienākumu, secinājis, ka vīrieši mēdz uztraukties un pat nedaudz izvairīties no Ziemassvētku vecīša tēlošanas.

«Kad viesojos bērnudārzā, klāt nāca bērni, un redzēju viņu acīs ticību Ziemassvētku brīnumam, kaut arī man bija pūkaina un neizteiksmīga bārda. Turklāt biju aizmirsis noņemt no kakla krustiņu. Dzirdēju, kā viens bērns mammai stāsta: «Mamm, baigi stilīgais salavecītis ar krustiņu.»

Bet sajūtas, ka bērni no visas sirds tic un skaita dzejoli Ziemassvētku vecītim, ir patiešām brīnišķīgas. Gan jau atkal kaut kad iejutīšos Ziemassvētku vecīša tēlā. Tagad man arī bārda ir paaugusies, un to varēs nopūst baltā krāsā. Mūsdienās Ziemassvētku vecītis var būt visāds. Laiki mainās,» par sirsnīgo atgadījumu bērnudārzā stāsta Rihards.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv