Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Skandāls! Krievijas biznesmenis kaitē Latvijas aviatoriem

Spilvē vasaras laikā nolaižas daudzas privātās mazās lidmašīnas no Vācijas, Dānijas, Francijas un citām Rietumeiropas valstīm. Viņiem sanāk nolaisties nesertificētā lidlaukā, un apdrošināšanas kompānijas var aizliegt uz tādu lidlauku lidot. © Roberta Klimoviča privātais arhīvs

Pašreizējais Spilves lidostas ģenerālnomnieks SIA «Aerobig Plus» prettiesiski un bez pamatojuma 2. novembrī lidaparātu tehniskās apkopes servisam «Aero Restauration» atslēdza elektrību, kaut arī šobrīd notiek tiesvedība. Dīkstāve uzņēmumam rada vairāk nekā 1000 eiro zaudējumu dienā. Par notikušo 5. novembrī tika uzrakstīts iesniegums policijai.

Kompānijas «Aero Restauration» lidaparātu plānveida un neplānveida remonta klienti pārsvarā ir no ārvalstīm: visas Baltijas, Zviedrijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. Angārā ieguldīts vairāk nekā pusmiljons eiro. Zemes nomas līgums noslēgts pirms septiņiem gadiem uz 11 gadiem, informē lidaparātu tehniskās apkopes kompānijas «Aero Restauration» īpašnieks Jaroslavs Gaļejevs.

Mazās aviācijas uzņēmējus, Spilves lidostas nomniekus tiesā pārstāv jurists Gundars Ūdris. / Roberta Klimoviča privātais arhīvs

Mazās aviācijas uzņēmējus, Spilves lidostas nomniekus tiesā pārstāvošais jurists Gundars Ūdris atzīst: «Iznomātājs «Aerobig Plus» pārkāpj līguma nosacījumus un rada milzu zaudējumus kompānijai «Aero Restauration». Nomas līgums ir spēkā, jo neviens tiesas spriedums līgumu nav atcēlis. Uzņēmumam radīto zaudējumu apmērs tiks precizēts un, visticamāk, ar šo summu tiks papildināts prasījums tiesā.»

Zemes nomas līgums noslēgts pirms septiņiem gadiem uz 11 gadiem

«Aerobig Plus» vadība bēguļo no žurnālistiem

SIA «Aerobig Plus» tehniskais direktors Sergejs Lavrovs savu rīcību »Vakara Ziņām« uz jautājumu, kāpēc viņš tā rīkojies, skaidro: «Bez komentāriem.» Arī iepriekš viņš izvairījās no medijiem, aizbildinoties, ka piepeši esot galīgi slims un ka nekad neesot runājis ne ar vienu žurnālistu vai piedalījies kādā TV raidījumā.

2016. gadā jaunpienākušais nomnieks Spilves lidostas teritorijā SIA «Aerobig Plus» laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» izsludinātajā izsolē kā vienīgais pretendents ieguva ģenrālnomnieka tiesības uz 12 gadiem, kura rezultātā pārējie 22 teritorijas nomnieki piepeši kļuva par apakšnomniekiem SIA «Aerobig Plus».

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv