Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "X faktora" skatītāju mīluļi: Mēs, latgalieši, esam kripatiņu sirsnīgāki

© TV3 publicitātes

Četri stalti, ar labām balsīm un īpašo Latgales harismu apveltīti puiši – Normunds Litovnieks, Mārtiņš Strods, brāļi Artūrs un Ingars Puncuļi – ir apvienojušies grupā «Baritoni» un ļoti veiksmīgi sevi pieteikuši TV3 populārajā šovā «X faktors». Sarunā ar »Vakara Ziņām« puiši iepazīstina ar sevi, atklāj detaļas par savu ikdienu un raksturo mūsdienu vīriešus.

Pirms gada Mārtiņš Strods kā solists startēja «X faktora» atlasēs, taču toreiz viņam neizdevās šajā šovā pakāpties tuvāk uzvarai. Par notikušo pavērsienu viņš daudz nebēdāja un šoruden, nu jau kopā ar draugiem, pārliecinoši sevi pieteica šovā. Grupa «Baritoni» jau kļuvuši par TV3 skatītāju mīluļiem, un viņiem tiek arī prognozēta iekļūšana šova finālā.

- Iepazīstiniet ar sevi! Kas ir grupa «Baritoni», un kā tā izveidojās?

Mārtiņš Strods: - Grupa «Baritoni» ir četri skanīgi čaļi, kuru dzimtā vieta ir Latgale. Mēs visi esam no Rēzeknes. Šis grupas sastāvs ir radies pirms pieciem gadiem, kad uzvarējām TV3 šovā «Koru kari 3», dziedot Normunda Zuša vadītajā Rēzeknes zaļo pakalnu korī. Mēs bijām kora dalībnieki, kas dalījās vairākos sastāvos. Un vienā no sastāviem bija mūsu četrinieks. Koncerta vadītājs toreiz, piesakot mūsu priekšnesumu, teica: «Un tagad četri baritoni!» Tā arī ir radies grupas nosaukums «Baritoni».

- Kāda ir jūsu pamatnodarbošanās ikdienā, jo, kā zināms, jūs ne tikai muzicējat?

Normunds Litovnieks: - Patlaban viss saistīts ar mūziku, un brīvo laiku veltu ģimenei. Pēc tam, kad šovs beigsies, skatīsimies, kā mums ies. Koncertēsim vai nē, tas atkarīgs no mūsu klausītājiem. Pirms šova strādāju SIA «Cido» par aģentu.

Artūrs Puncuļs: - Es strādāju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā par posteņa komandieri. Šajā amatā esmu jau otro gadu. Mēdzu doties arī uz izsaukumiem un dzēst ugunsgrēkus. Paralēli studēju Rīgas Tehniskajā universitātē ugunsdrošību un civilaizsardzību. Pirms tam trīs gadus studēju un absolvēju Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu.

Mūsu rados jau ir bijuši ugunsdzēsēji, acīmredzot tāds ir mūsu aicinājums. Mammas krusttēvs bija ugunsdzēsējs, un arī mans krusttēvs ir ugunsdzēsējs.

Mārtiņš Strods: - Strādāju SIA «Lekon» par mārketinga nodaļas vadītāju Rēzeknē. Esmu pabeidzis Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, kur studēju uzņēmējdarbību un mārketingu.

Šis gads ir radošai darbībai un sevis iepazīšanai. Pēc tam domāju turpināt studijas maģistrantūrā.

Pirms šova, kad bija vairāk laika, divreiz nedēļā apmeklēju volejbola treniņus. Trīs reizes nedēļā gāju uz sporta zāli. Tas viss ir sezonāli un amatieru līmenī, kad ir laiks, tad eju un sportoju. Rēzeknē ar čomiem kopā izveidojām volejbola komandu «Saldie» un braukājam ar to pa novada turnīriem vai pilsētas čempionātiem. Man komandā ir iesauka - Saldais. Bet vai tāpēc komandu sauc par «Saldajiem», gan nezinu. (Smejas.)

Pašlaik mēs visi pusstundu dienā trenējamies individuāli pēc sastādītas treniņprogrammas.

Ingars Puncuļs: - Nekur nestrādāju un joprojām studēju Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā vadības zinības.

- Ko esat gatavi ziedot slavas un muzikālo panākumu dēļ?

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv