Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kas pēc slavenu vīriešu nāves notiks ar viņu ģenētisko materiālu?

© F64

Beidzamā laikā arvien vairāk sāk runāt par vīriešu ģenētiskā materiāla saglabāšanu – gadījumā ja viņš sāk slimot un lietot spēcīgus medikamentus, kā arī ja pāris nespēj dabīgā ceļā tikt pie mazuļa. Katrs gadījums ir individuāls.

Piemēram, miljonārs, farmācijas kompānijas a/s «Olainfarm» vadītājs Valērijs Maligins vēl krietnu brīdi pirms pēkšņās nāves kādā Šveices klīnikā ir saglabājis savu ģenētisko materiālu jeb spermu, kā rezultātā atraitne jebkurā laikā var kļūt par māmiņu un iznēsāt mīļotā vīra pēcnācēju.

Šveices klīnikā glabājās Maligina materiāls

Pērnā gada novembrī laulātais dzīvesbiedru pāris Elīna un Valērijs bija konsultējušies elitārā Šveices klīnikā Swiss Medical Partners «MEDIP AG». Klīnikā glabājies materiāls abu kopīga bērniņa ieņemšanai mākslīgās apaugļošanas ceļā. Šā gada 15. februārī Valērijs un Elīna bija plānojuši doties uz kopīgu atpūtu Šveices slēpošanas kūrortā un pie reizes atkārtoti apmeklēt slaveno klīniku, kurā abiem jau bija veikti izmeklējumi, gatavojoties kopīga bērniņa ienākšanai ģimenē. «Valērijs ļoti gribēja, lai Elīna laiž pasaulē viņa bērnu. Viņš sapņoja par diviem kopīgiem bērniņiem,» pēc Valērija Maligina aiziešanas atstāstīja abu uzticības persona. Taču šiem Elīnas un Valērija sapņiem svītru pārvilka baisa traģēdija. Vēl pēc Valērija aiziešanas mūžībā Elīna bija apsvērusi domu laist pasaulē sava mīļotā vīrieša atvasi. Tiesa gan, pagaidām šāda iespējamība nav apstiprinājusies.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv