Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Sergeja Jēgera meistarstiķis: 600 marinējumu burciņas ziemai

© Sergeja Jēgera privātais arhīvs, F64 photo agency arhīvs

Populārais kontrtenors, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Sergejs Jēgers (39) sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj pārsteidzošu faktu par savu aizraušanos. Izrādās, ka dziedātājs ik rudeni čakli saimnieko pa virtuvi un gatavo ziemai dažādus konservus.

«Ir dažādi marinējumi. Marinēju ķirbjus ar cidonijām un aprikozēm. Gurķi ir visvienkāršākais. Marinēju arī bietes. Tomātus, sīpolus un gurķus lieku želejā. Vāru dažādas ābolu zaptes. Gatavoju ābolu-plūmju kompotus. Man ir izveidota sava sistēma - no burku iegādes, karsēšanas līdz pat konservu uzglabāšanai. Tā kā man ir kārtīgs pagrabs, tad visam pietiek vietas. Uz burciņām ir mans marķējums - Sergeja Jēgera meistardarbs, kā arī apraksts, kas ir iekšā burciņā, un pagatavošanas gads.

Sergeja Jēgera privātais arhīvs, F64 photo agency arhīvs

Šonedēļ man vēl jāsamarinē pēdējie divi maisi ar bietēm. Sagrieztas kubiņos vai rīvētas, tās sanāk ļoti garšīgas.

Šis ir mans vaļasprieks jau gadiem ilgi, un brīžos, kad man nav jāceļo vai jādzied, ar lielāko prieku darbojos virtuvē.

Vadu arī meistarklasi kulinārijā un konservu marinējumu sagatavošanā ziemai. Visu var paspēt, un es ļoti mīlu šo darbiņu. Roka ir piešāvusies, līdz ar to man nav nekādu problēmu gatavot, jo zinu visas proporcijas. Zinu arī labākās vietas, kur var nopirkt esenci un visas garšvielas, kas nepieciešamas. Es esmu izteikts latviešu garšu cienītājs, tāpēc neaizraujos ar piedevām, ko nevar Latvijā nopirkt,» stāsta operdziedātājs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv