Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kristīne Krūze pēc aiziešanas no štata teātrī studē psiholoģiju

© Ingrīda Punka

Aktrise Kristīne Krūze-Hermane jaunajā filmā «Homo Novus», kas nupat kā nonākusi uz Latvijas kinoteātru ekrāniem un jau kļuvusi par aizvadītās nedēļas nogales populārāko filmu, tēlo mākslinieku mūzu, jaunu, skaistu un ļoti talantīgu tēlnieci Ciemaldu. Intervijā ar »Vakara Ziņām« aktrise atklāj, kā saglabā majestātisku harmoniju trauksmainajā ikdienā, vai viegli bijis atstāt štata vietu Jaunajā Rīgas teātrī un kādas studijas viņa šoruden uzsākusi.

- Filmas laikā iejutāties tēlnieces ampluā. Vai šīs lomas dēļ pirmo reizi darbojāties ar mālu?

- Tieši ar mālu jau iepriekš esmu darbojusies. Bērnībā apmeklēju keramikas pulciņus un esmu strādājusi arī ar virpu. Bet veidot galvu un mest mālu uz karkasa, tas, protams, bija pirmoreiz. Tas bija kaut kas jauns

- No jums izstaro majestātisks miers un harmonija. Vai tā ir vienmēr, vai Kristīnes Krūzes-Hermanes ikdiena ir tik rimta, harmoniska un mierpilna?

- Vienmēr es neesmu harmoniska. Esmu dzīvs cilvēks ar visu emociju spektru. Mēdzu arī kliegt un dusmoties. Nezinu, varbūt es pēc dabas vienkārši esmu tāds diezgan mierīgs cilvēks. Jā, es esmu diezgan harmoniska. Varbūt harmoniskums manā temperamentā ir iedzimts!

- Gan seriālā «Šķiršanās formula», gan arī tagad jaunajā filmā «Homo Novus» jūs atveidojat liktenīgo sievieti. Vai par tādu sevi uzskatāt arī reālajā dzīvē?

- Nē, es ikdienas dzīvē nedomāju tādās kategorijās. Mana ikdiena ir diezgan vienkārša kā jebkurai trīs bērnu mātei ar daudziem pienākumiem. Nē, es nejūtos ikdienā kā mūza.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", "www.vz.lv"