Uz nra.lv
 

Nosauc 6 produktus, kurus dietologi nekad nepirktu

Uzturs 9.jūnijs 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Uztura speciāliste, gastroenteroloģe Nurija Dianova sociālajā vietnē Instagram pastāstījusi, kādus produktus dietologi nekad neiegādājas veikalā un neiesaka to darīt arī citiem.

Ārste iesaka pirms došanās uz veikalu izdarīt divas būtiskas lietas - kaut ko ieēst un izveidot iepirkumu sarakstu. Šie divi principi palīdzēs neiegādāties nevajadzīgas lietas.

"Kad es izveidoju iepirkumu sarakstu, es nekad tajā neiekļauju sekojošo un arī jums neiesaku," pauž speciāliste.

pexels.com

1. Baltmaize

"Es vienmēr dodu priekšroku pilngraudu maizei vai rupjmaizei. Tās ir lieliski piemērotas gremošanas traktam (izņemot tos, kuriem ir divertikuloze)," norāda ārste.

pexels.com

2. Jogurtus ar piedevām

"Piena nodaļā es ņemšu grieķu jogurtu un mājās tam pievienošu ogas vai savu ievārījumu bez cukura (pagatavojams 15 minūtēs)," raksta Dianova.

pexels.com

3. Jebkuras mērces

"Esmu ārste - kulināre un es zinu daudzu mērču receptes, kuras var pagatavot mājās, nekaitējot veselībai un figūrai," pauž dietoloģe.

pexels.com

4. Rūpnieciskus saldumus

"To vietā var izvēlēties žāvētus augļus, tumšo šokolādi vai banānus kakao (tas ir mans jaunais šokolādes aizstājējs), pastilu," iesaka speciāliste.

pexels.com

5. Gaļas pusfabrikātus un desas

"Labāk izvēlēties malto gaļu, vai vēl labāk - gaļu samalt pašam, jo nekad nevar zināt, kādas kvalitātes gaļa izmantota ražošanā."

6. Gatavās maltītes

"Tas ir pārāk bīstami. Visbiežāk mazumtirdzniecības vietās netiek ievērotas sagatavošanas, iesaiņošanas un uzglabāšanas normas. Pēc šādiem produktiem pie manis bieži vēršas pacienti ar saindēšanos.

Būtībā to, ko jūs pats varat pagatavot, ir labāk pašam arī pagatavot. Centieties izvairīties no jau gatavu maltīšu pirkšanas."

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija