Receptes

7.jun
Cilvēkiem mēdz būt ļoti konservatīvi ēšanas paradumi, tomēr ir produkti, kuru dēļ vērts tos nedaudz pamainīt. Uz to var pretendēt jaunās biešu lapas.
 
29.mai
Lai atbrīvotos no liekā svara, ir jāmaina ēšanas paradumi. Lai to izdarītu, uzturā ir jānomaina ierastie produkti uz veselīgākiem. Vasaras un grila sezonas laikā viegli, sātīgi un veselīgi salāti ir ne tikai ieteicami uzturā, bet arī lielisks papildinājums gaļas un piknika ēdieniem. Šos salātus iecienījušas Holivudas zvaigznes, kuras pašas tos gatavo, iesaka un dalās ar savām receptēm sociālajos tīklos. Salāti ir ērti, viegli un ātri pagatavojami. Lai labi garšo!
 
27.mai
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!
 
24.mai
Nav noslēpums, ka ēdiens vispirms piesaista vizuāli, tikai pēc tam ar garšu. Piedāvājam ielūkoties astoņos sagatavotajos veidos, kā radoši un vizuāli pievilcīgi izdekorēt torti. Iedvesmojies!
 
23.mai
"Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā," atklāj Ilze Jurkāne
 
20.mai
Šķiet, ka tieši alus ir tas alkoholiskais dzēriens, bez kura nav iedomājams gandrīz neviens pikniks, hokeja mačs, pasēdēšana krodziņā un pat Līgo, Jāņu svinēšana! Lai arī alu pārsvarā pieņemts baudīt tīrā veidā, arī tas var kļūt par lielisku kokteiļu sastāvdaļu! Alkohola outlets “AlkOutlet Dzērieni un vīni” ir radījis divas alus kokteiļu receptes – izmēģiniet un izbaudiet alus garšas nianses jaunās kombinācijās, protams, atceroties, ka pārmērīga alkohola lietošana var būt kaitīga jūsu veselībai.
 
12.mai
Pavisam vienkārši, bet neizsakāmi gardi! Šokolādes kūka mikroviļņu krāsnī!
 
10.mai
Nav šaubu, ka arī šogad Mātes dienā bērni centīsies savas māmiņas iepriecināt, pasniedzot pašu gatavotas dāvaniņas un čaklāk nekā citkārt palīdzot mājas solī. Arī bērnu gatavota maltīte pieder pie lietas. Ja mamma tiek lūgta kādu brīdi virtuvē neielūkoties, tad ir skaidrs, ka tur top lielais pārsteigums.
 
10.mai
Lai iepriecinātu mammu ar kādu pašgatavotu gardumu Mātes dienā, vajag sirsnīgu vēlēšanos, nedaudz laika, kvalitatīvas izejvielas un, protams, labas idejas. Neatkarīgā tās smēlās kūku meistarklasē, ko vadīja AS Rīgas dzirnavnieks kūku meistare Nataļja Lagzdiņa. Meistarklases īpašie vēstneši bija Roberto, Kašers, Aija Vītoliņa (Amber), Valters Krauze, bobslejisti – olimpiskais čempions Daumants Dreiškens un Eiropas čempions Mārcis Rullis.
 
6.mai
Mango un BBQ vistas karstie salāti Tevi aizvedīs īstā garšas ceļojumā, neizejot no virtuves.
 
3.mai
Ja iecerēts rīt, neraugoties uz dabas kaprīzēm un draudošajiem aukstuma rekordiem, pulcēties pie balti klāta galda, lai nosvinētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, reizēm nav nemaz tik viegli izdomāt, ko tādu garšīgu lai sagādā. Gribas kaut ko pārsteidzošu un nebijušu, bet varbūt der atcerēties, kādu cienastu mēdzām gatavot toreiz, ap 1990. gadu. Diezgan bieži ciemiņus cienājām ar pašceptām vafelēm – tādas varētu tapt arī šajā reizē.
 
26.apr
Ja vakarā atliek laika un spēka parūpēties par rītdienas brokastīm, tas ir ļoti labs variants: pārziež plāno neraudzētās maizes plāceni – lavašu – ar kādu pildījumu, stingri satin, ievīsta pārtikas plēvē un – ledusskapī iekšā.
 
21.apr
Ja jums ir dārzs, tad gan jau vēl nāksies ar gārsām pacīnīties, jo nezāļu statusā tās ar savām garajām, lienošajām saknēm ir grūti iznīdējamas. Bet pavasarī, kad visbiežāk mostas interese par ēdamajām nezālēm, var paraudzīties uz gārsu no cita skatpunkta.
 
21.apr
Lieldienu galdā goda vietā, protams, būs olas. Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams tās vienkārši tāpat apēst. Liels daudzums cieti vārītu olu ap šo laiku pieder pie lietas katrā mājā, kur nav sveša Lieldienu svinēšana. Tām, kas aktīvi «karojušas» olu kaujās, parasti ir sadauzīta čaumala, kas turpmāko glabāšanu padara problemātisku. Un ko nu tur glabāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne tagad?
 
20.apr
Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus!
 
19.apr
Jau šajā nedēļas nogalē svinēsim Lieldienas – tiks kārtas šūpoles, krāsotas olas un klāts svētku galds, tāpēc aktuāls būs arī jautājums par to, ko likt svētku galdā? Par klasiskajām Lieldienu receptēm nav zināms daudz – daži cep saldo Lieldienu maizi jeb kuliču, citi gatavo biezpiena desertu – pashu. Ja šoreiz svētku galdā kārojas ko mūsdienīgi un, iespējams, vēl nebijušu, konditore Inese Meldere iesaka divas lieliskas un gardas ēdienu receptes.
 
17.apr
Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” organizēja kulinārijas meistarklasi, lai izglītotu, kā no visbiežāk ziedotajiem pārtikas paku produktiem pagatavot gardas un veselīgas maltītes.