Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

Saeimas vēlēšanas

Intervijas

Viedokļi

27.mar 2019
Viens no būtiskiem varas dalīšanas principiem demokrātiskās valstīs ir valsts finanšu sistēmas uzraudzības nodalīšana no politiskas iejaukšanās. Zemēs, kurās politiķi drīkstēja brīvi mainīt valsts monetāro politiku, to pakārtojot īstermiņa vajadzībām un iegribām, veidojās augsta finanšu sistēmas nestabilitāte. Savukārt, ja finanšu sistēmas uzraudzība kļūst politiski diktēta, tad tas rada ļoti augstus korupcijas riskus, jo tad kļūst iespējams, uzpērkot politiķus, likvidēt konkurentus vai slēpt finanšu iestāžu maksātnespēju un likviditātes problēmas.
 
27.mar 2019
Krišjāņa Kariņa valdība cenšas izdomāt tādu pašreizējās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes nomaiņas procedūru, kas nedotu precedentu šīs valdības ielikteņu no nomaiņai pēc tagadējās koalīcijas izjukšanas.
 
26.mar 2019
Parakstus arī par deputāta Didža Šmita (KPV LV) rosināto parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu par "prettiesiska valsts atbalsta sniegšanu" elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmā varētu sākt vākt nākamnedēļ, pavēstīja "KPV LV" deputāte Linda Liepiņa.
 
26.mar 2019
Svarīgāk par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu ir samazināt elektrības rēķinus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).
 
26.mar 2019
Ministru kabinets neiesaka Saeimai lemt par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanu līdz šā gada 31. martam, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
26.mar 2019
Kultūras ministrijas (KM) budžets šogad plānots 165,3 miljoni eiro (0,36% pret IKP). Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir samazinājies par 26,5 miljoniem eiro jeb 13%. No prioritārajiem pasākumiem pieprasītās «minimālās programmas» 8,5 miljoniem eiro, kuru vidū ir arī algu celšana kultūras darbiniekiem, pašlaik atbalstīti tikai nedaudz vairāk kā 800 000 eiro.
 
25.mar 2019
Banku uzraugam jeb Finanšu un kapitāla tirgus komisijai turpmāk būs jāseko, vai bankas tiek galā ar naudas atmazgāšanas riskiem, par gaidāmajā likumu izmaiņām šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
25.mar 2019
Ekonomikas ministrija (EM) ir izpildījusi Saeimas doto uzdevumu un sagatavojusi normatīvo aktu grozījumus elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes atcelšanai no 31.marta, šodien žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).
 
21.mar 2019
“Attīstībai / Par!” rosinās diskusiju starp Saeimas partijām par to, ka Latvijas pilsonība jāpiešķir visiem aptuveni 2933 Latvijas nepilsoņu bērniem, kas nav sasnieguši 15 gadu vecumu un nevar paši pieteikties pilsonības iegūšanai. Partiju apvienība atbalsta Valsts prezidenta iniciatīvu Latvijas pilsonību piešķirt pēc 2020.gada 1.janvāra dzimušajiem bērniem, bet uzskata, ka ir jāsper platāks solis sabiedrības saliedētības stiprināšanā.
 
20.mar 2019
Nākamgad 9. maija pasākums pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā daudziem varētu šķist acij vismaz nedaudz pieņemamāks. Pēc gandrīz sešus gadus ilgušas pauzes Nacionālajai apvienībai izdevies panākt, ka likumā tiks nostiprināts aizliegums publiskos pasākumos valkāt totalitāro režīmu uniformas.
 
20.mar 2019
Sistēmas, tostarp izglītības, sakārtošana ir vienīgā šīs valdības jēga, iznākot pie protestējošajiem pedagogiem, šorīt sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
19.mar 2019
Pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iniciatīvas no valsts budžeta likumprojektu paketes pirms izskatīšanas otrajā lasījumā plānots izņemt grozījumus likumā Par nodokļiem un nodevām, kas paredz būtiski samazināt darījumu skaitu ar skaidru naudu.
 
19.mar 2019
Partijā "KPV LV" tiek apsvērta iespēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kā vienu no saraksta līderiem virzīt Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāju Kasparu Ģirģenu (KPV LV).
 
19.mar 2019
Latvijā valsts līdzekļi tiek tērēti neefektīvi, tāpēc valstī ir jāveic sistēmiskas pārmaiņas, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
19.mar 2019
Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) saņēmuši pielaidi valsts noslēpumam.
 
19.mar 2019
Valdību veidojošo partiju sadarbības padome ķērusies klāt demogrāfijas tēmas apspriešanai. Vai tas nozīmē, ka, izskatot šā gada budžetu, būs jauni demogrāfijas ultimāti? Visticamāk, jā.
 
18.mar 2019
Koalīcija apņēmušies šogad rast risinājumu, lai vecākiem par bērnu kopšanas laiku nodrošinātu atbilstošu pensijas apmēru, šodien žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
 
18.mar 2019
Koalīcijas partijas lēmušas piedāvāt pedagogiem vienošanos - budžeta likumprojektos paredzēt, ka jau šogad tiks izskatīta iespēja palielināt skolotāju atalgojumu, ja tam būs nepieciešamie līdzekļi un tiks veiktas nepieciešamās reformas izglītības jomā, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).
 
18.mar 2019
Virknē jomu ir jāveic reformas, lai ieņēmumu palielināšanai nebūtu jāceļ nodokļi, pirmdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
17.mar 2019
Uz 14. Saeimas vēlēšanām balsošanas iecirkņos ir jānodrošina tiešsaistes sistēma, kas ļaus reģistrēties balsošanai izvēlētajā iecirknī ar ID karti un vairs neizņemt vēlētāja apliecību, sacīja partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.