Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardJaunais vilnis 2014

«Jūrmalas pilsētas dome vēl joprojām nav saņēmusi oficiālu apstiprinājumu, ka Jaunais vilnis nenotiks Jūrmalā,» Neatkarīgajai teic Jūrmalas Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele. Arī Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile Neatkarīgajai apliecina: «Oficiālās rezervācijas ir atcēluši humora šovi KVN un Jurmaļina, vienlaikus lūdzot rezervēt laiku pasākumu norisei Dzintaru koncertzālē 2016. gadā.»
3.feb 2015 Portāls nra.lv, Ludmila GLAZUNOVA, speciāli Neatkarīgajai
Humora šovi “KVN” un “Jūrmala” (“Jurmaļina”) oficiāli atcēluši pasākumu datumu rezervācijas šī gada jūlijā Dzintaru koncertzālē. Tajā pašā laikā organizatori lūguši rezervēt laiku pasākumu norisei Dzintaru koncertālē nākamajā gadā. Jauno izpildītāju konkursa “Jaunais Vilnis” rīkotāji šobrīd nav snieguši oficiālu paziņojumu par koncertzāles rezervācijas atcelšanu.
13.jan 2015 Portāls nra.lv
Joprojām nav zināms, vai konkurss Jaunais vilnis notiks Jūrmalā vai ne, jo līdz šim nav parakstīts sadarbības līgums ar šā pasākuma organizatoriem par Dzintaru koncertzāles rezervēšanu konkrētam laikam. Nekādu oficiālu atsaukumu pilsētas dome arī neesot saņēmusi, tāpēc vēl šomēnes nolēmusi gaidīt tālāko konkursa rīkotāju rīcību.
7.jan 2015 Aisma Orupe
Pēc tam kā Latvija vairākus mūziķus pasludinājusi par persona non grata šie mākslinieki gada nogales svētku raidījumā "gaumīgi" paņirgājušies par Latviju, izmantojot Raiminda Paula populāras dziesmas melodiju.
5.jan 2015 youtube.com
Jūrmalas domes pārstāvji noraida publiskajā telpā izskanējušo informāciju par tādu Krievijas pasākumu kā "Jaunais vilnis", "KVN" un "Comedy Club" pārcelšanu citviet ārpus Latvijas, informē Jūrmalas domē.
18.dec 2014 Ziņu aģentūra LETA
Kamēr Krimas pussalas kultūras ministre jau līksmi ziņo par provizorisku vienošanos ar konkursa Jaunais vilnis organizatoriem par minētā pasākuma rīkošanu šajā Ukrainai atņemtajā teritorijā jau nākamgad, Jūrmalas dome un arī Dzintaru koncertzāles vadītāji rausta plecus – tās esot tikai baumas.
18.dec 2014 Aisma Orupe
Pēc šā gada skandāliem, kas raisījušies ap Krievijas dziedātāju iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā, Jaunā Viļņa organizatori uzsvēruši- iespējams, ilgi solītais drauds par konkursa aiziešanu no Jūrmalas beidzot būs piepildījies.
1.aug 2014 Portāls nra.lv
Pašlaik nav pamata domāt, ka Krievijas populārās mūzikas pasākums "Jaunais vilnis" Jūrmalā nākamgad varētu nenotikt, šorīt telekanālā LNT izteicās Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), gan atzīst, ka tiešu sarunu par šo tēmu ar konkursa rīkotājiem viņam nav bijis.
1.aug 2014 Ziņu aģentūra LETA
Konkurss Jaunais vilnis ir izskanējis, uzvarētāji noskaidroti, balvas sadalītas. Tomēr kārtējo reizi aktualizējas jautājums – vai šis projekts Latvijai ir vajadzīgs?
29.jūl 2014 Aisma Orupe
Diezgan trauksmainus brīžus pagājušajā nedēļas nogalē nācies piedzīvot mūzikas ierakstu veikala „Randoms” darbiniekiem – tur ieradies „zelta lakstīgala” Nikolajs Baskovs ar savu svītu.
29.jūl 2014 Portāls nra.lv
Jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" rīkotājs Krievijas komponists Igors Krutojs šoruden izlems, vai konkurss arī nākotnē notiks Jūrmalā.
27.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA
Šovakar aptuveni 30 cilvēki Jūrmalā pulcējās Turaidas un Jomas ielas krustojumā, lai neilgi pirms mūzikas festivāla "Jaunais vilnis" noslēguma koncerta netālu no tā norises vietas piketētu pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās.
27.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA
Konkursa "Jaunais vilnis" norise Jūrmalā nav pasliktinājusi vides stāvokli konkursa norises vietai blakus esošajās pludmalēs, stāstīja Vides izglītības fonda pārstāvis Jānis Ulme.
25.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA
Augstāko novērtējumu jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" otrajā dienā saņēmuši Ukrainas pārstāvji Viktorija Petrika un Vjačeslavs Ribikovs, katrs saņemot 77 balles, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Inga Pavlova.
25.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA
Jūrmala, nu jau pilsēta ar kūrorta statusu, vasaras periodā spēj uzņemt 4200 viesu. Tas nav īpaši daudz pie vairāk nekā 30 kilometru garās balto smilšu pludmales. Iespējams, tieši tāpēc vasarā un it īpaši uz «Jaunā viļņa» laiku pieejamu istabiņu nav daudz un dažas naktsmītnes pieejamas par katastrofāli augstām cenām – tik augstām, ka mierīgi varētu atļauties par šādu ciparu apceļot teju pusi pasaules.
25.jūl 2014 Portāls nra.lv, Ludmila Glazunova
Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova pēc divu gadu radošās pauzes atkal dzirksteļos «Jaunajā vilnī». Viņas atgriešanās tiks nosvinēta ar Pugačovai veltītu radošo vakaru, kurā pēc ilgākas klusēšanas uz skatuves kāps arī pati Alla Borisovna. Jau kopš festivāla pirmsākumiem Pugačova bija šā pasākuma mūza un pelēkais kardināls, galvenā intrigu vērpēja un arī masu medijos visplašāk apspriestākā un mīlētākā persona. Arī nīstākā.
24.jūl 2014 Jānis Ogle
Lai gan Dzintaru koncertzālē vēl joprojām notiek ap 11 miljonu eiro vērtie rekonstrukcijas darbi, kurus plānots pabeigt nākamgad, tie vairs nav tik pamanāmi, kā tas bija pērn. Skatītājiem nebūs jādrūzmējas pie ieejas, jo šogad tiks vērti visi vārti. Tiesa, «Jaunā viļņa» konkursa dalībniekiem un spicākajām Krievijas estrādes zvaigznēm gan vēl būs jāpiedzīvo nelielas neērtības.
23.jūl 2014 Portāls nra.lv, Ludmila Glazunova
Atcelts šodien plānotais Josifa Kobzona koncerts Jūrmalas "Baltic Beach Hotel", pastāstīja koncertaģentūras "Makroconcert" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.
23.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA
Krievijas Valsts domes deputāti Valērijs Raškins un Sergejs Obuhovs, kas parlamentā pārstāv kompartiju, vērsušies pie Jūrmalā tradicionāli notiekošā popmūzikas festivāla "Jaunais vilnis" organizatoriem Igora Krutoja un Aleksandra Rumjanceva ar ierosinājumu pārcelt festivālu uz Krievijas okupēto Krimu, šādi reaģējot uz Latvijas varasiestāžu aizliegumu iebraukt valstī dažiem Krievijas estrādes māksliniekiem.
22.jūl 2014 Ziņu aģentūra LETA