Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

CHL draftā ar 7. numuru izvēlēts Rihards Bukarts

Šovakar, pulksten 18:00 pēc Latvijas laika, sācies Kanādas hokeja līgas (CHL) ārzemnieku drafts, jau kura pašā sākumā ar kopējo septīto numuru izvēlēts latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts. Jauno uzbrucēju draftējusi Rietumu hokeja līgas (WHL) komanda Brendonas "Wheat Kings".

Jaunajam hokejistam pašlaik vēl ir spēkā esošs līgums uz nākamajām divām sezonām ar Rīgas "Dinamo" komandu, taču, kā liecina līdzšinējā "Dinamo" prakse, spēlētājam izsakot vēlmi doties izmēģināt spēkus Ziemeļamerikā, līgumu iespējams lauzt - tieši šādā veidā pagājušovasar uz Kanādu aizbrauca uzreiz četri "HK Rīga" spēlētāji.

Bukarts gan nav visaugstāk izvēlētais latviešu hokejists CHL draftā - 1999. gadā ar kopējo pirmo numuru draftēts tika Agris Saviels, taču 2006. gadā ar trešo numuru izvēlēts tika Kaspars Daugaviņš.

Atgādināsim, ka pagājušogad CHL draftā izvēlēti tika uzreiz pieci Latvijas hokejisti - Edgars Kulda, Ņikita Jevpalovs, Teodors Bļugers, kā arī Roberts Lipsbergs un Rinalds Rosinskis.

CHL draftā katrai Ontārio hokeja līgas (OHL), Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) un Rietumu hokeja līgas (WHL) komandai tiek piešķirtas divas iespējas draftēt ārvalstu spēlētājus. Jāatzīmē, ka visās trīs līgās to noteikumi paredz, ka komandu sastāvā nav ļauts spēlēt vairāk par diviem ārvalstu hokejistiem.

Tāpat jāatzīmē, ka šis drafts ir ievērības cienīgs ar to, ka ir pēdējais, kurā iespējams izvēlēties vārtsargus. Tas nozīmē, ka sākot ar nākamo gadu Eiropas vārtsargiem tikt draftētiem un spēlēt CHL vairs nebūs iespējams.

Šīvakar draftā no abām savām izvēlēm atteikusies Sietlas "Thunderbirds", kas nozīmē, ka arī nākamsezon tās rindās visticamāk turpinās spēlēt Roberts Lipsbergs, savukārt Ņikitas Jevpalova un Edgara Kuldas pārstāvētās komandas draftēs tikai pa vienam spēlētājam, abiem uzbrucējiem saglabājot labas izredzes arī nākamsezon turpināt karjeru Ziemeļamerikā.