Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Cīkstone Grigorjeva zaudē favorītei; olimpiskās spēles turpinās turnīrā par bronzu [papildināts]

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva otrdien cieta zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā, taču vēlāk nodrošināja vietu gandarījuma turnīrā, kurā trešdien divas uzvaras dos bronzas godalgu.

Grigorjeva, kura startē svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 0:8 zaudēja Kirgizstānas sportistei Aisulu Tinibekovai, kura ir šīs grupas favorīte.

Salīdzinot ar abu sportistu iepriekšējo savstarpējo cīņu, šajā Grigorjeva izrādīja daudz sīvāku pretestību. Cīņas pirmajā pusē Tininbekova ieguva vienu punktu, pēc tam vēl vienu pievienojot, jo Grigorjeva 30 sekunžu laikā neveica rezultatīvu uzbrukumu.

Otrā puslaika sākumā pretiniece iegāja kājās Grigorjevai un pievienoja vēl divus punktus - 0:4. Cīņas pēdējā minūtē Grigorjeva tika noguldīta uz krūtīm un nonāca iedzinējos jau ar 0:6. Daugavpilietei atlika pusminūte, lai atspēlētos, tomēr pretiniece noturēja rezultātu un pievienoja vēl divus punktus.

Vēlāk ceturtdaļfinālā Tinibekova pēc 6:0 panākšanas noguldīja uz lāpstiņām rumānieti Kristu Inci, bet pusfinālā panāca 10:0 pret ukrainieti Irinu Koļadenko, dueli noslēdzot priekšlaicīgi. Grigorjevai vispirms pusfinālā būs cīņa ar Inci, bet šī mača uzvarētāja spēkosies ar Koļadenko par bronzas godalgu.

28 gadus vecā Tinibekova šajā svara kategorijā izlikta ar pirmo numuru un ir favorīte uz uzvaru olimpiskajās spēlēs. Kopš uzvaras 2019.gada pasaules čempionātā sportiste piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Tinibekova ir arī 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas laureāte un četrkārtēja Āzijas čempione.

Pērn decembrī abas cīkstones tikās individuālā Pasaules kausa finālā, kurā Grigorjeva zaudēja ar 0:14.

Grigorjeva startēs savās trešajās olimpiskajās spēlēs. Londonā viņa bija devītā, bet Riodežaneiro - astotā. Arī Tinibekovai aiz muguras divas olimpiskās spēles (2012.gadā zaudējums astodaļfinālā un 2016.gadā neveiksme bronzas cīņā).

Grigorjeva Tokijas olimpiskajās spēlēs ir vienīgā Latvijas pārstāve cīņas sporta veidos.