Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Zelta olimpiešus Latvijā sagaida ar gavilēm [papildināts]

© Vladislavs Proškins/F64

Šodien Latvijā atgriezās olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā - Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

Sportisti Latvijā ielidoja ar reisu no Helsinkiem, kas nedaudz aizkavējās. Latvija sportistus sagaidīja ar lietu un stipru vēju, bet sagaidītāji - ar gavilēm.

Kopā ar medaļniekiem atgriezās arī peldētāja Ieva Maļuka un trenere Jūlija Kuzmina.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicināja 3x3 basketbola komandas atbalstītājus epidemioloģiskās situācijas dēļ nedoties Olimpiskos čempionus sagaidīt uz lidostu "Rīga", bet vērot Olimpisko čempionu ierašanos Rīgā LTV7 tiešraidē.

"Visa komanda nospēlēja izcili. Mums bija sapnis un ticība, ka viņš būs čempions, un tas, ka viņam ir nedzirdīgi vecāki, viņu papildus motivēja cīnīties un sasniegt mērķus," LTV pauda 3x3 basketbola izlases spēlētāja Naura Mieža vecāki.

Savukārt Kārļa Paula Lasmaņa ģimene atzinās, ka fināls bijis vienīgā reize, viņi skatījušies 3x3 basketbola izlases spēles, jo nervi neturējuši. "Tas bija neaprakstāmi! Nevienā brīdī viņi nebija padevušies. Viņi visi kopā ir kulaciņš un spēks, " sacīja Lasmaņa ģimene.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuvušos olimpiskos čempionus lidostā sagaidīja vairāk nekā 200 līdzjutēji. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis.