Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" iemet četrus un piedzīvo trešo zaudējumu pēc kārtas

© f646

Trešajā trešdaļā gūstot četrus vārtus, "Dinamo" tik un tā piedzīvoja zaudējumu Jekaterinburgā (4:5) un tas bija trešais zaudējums pēc kārtas. Nākamā spēle jau pirmdien viesos pret Magņitagorskas "Metallurg".

Kā jau pienākās komandām no divām dažādām konferencēm, tad arī pagājušajā sezonā “Dinamo” un “Avtomobilist” tikās divas reizes un abās uzvaras izcīnīja Jekaterinburga. 2. septembrī rīdzinieki viesos zaudēja ar 2:4, bet 15. janvārī savā laukumā zaudējums pagarinājumā ar 1:2. Šodien abām komandām būs 21. savstarpējā spēle un līdz šim par mata tiesu nedaudz labāki bijuši rīdzinieki. “Dinamo” izcīnījusi septiņas uzvaras pamatlaikā, trīs papildlaikā un vēl divas pēcspēles metienos. “Avtomobilist” ir septiņas uzvaras pamatlaikā un viena papildlaikā. Vārti - 54:45 “Dinamo” labā.

Pēdējās piecās spēlēs abas komandas izcīnījušas vienādu punktu skaitu - pa četriem. Rīdzinieki šos punktus sakrāja ar divām uzvarām papildlaikā, bet “Avtomobilist” ar uzvaru papildlaikā un diviem zaudējumiem papildlaikā un pēcspēles metienos.

Rīdzinieki šo spēli sagaida sev tik ierastajā priešpēdējā (bieži vien arī pēdējā) vietā rietumu konferencē un ļoti minimālām izredzēm kaut ko mainīt savā dzīvē. Šī priekšēdējā vieta tiek dalīta ar kaimiņiem no Minskas “Dinamo”, jo abām komandām ir pa 27 punktiem 35 aizvadītajās spēlēs. Savukārt “Avtomobilist” kopš sezonas sākuma dzīvojas pa austrumu konferences “play off” zonu un šobrīd ar 41 punktu ieņem sesto vietu. Tiesa, līdz devītajam vietai ir tikai divi punkti.

“Dinamo” treneri, spēlētāji un priešnieki turpina sildīt savu naivo cerību par to, ka cīņa par “play off” vēl nav beigusies. Teorētiski jā, bet prakse rāda pavisam citu bildi. “Dinamo” šobrīd līdz astotajai vietai ir sešu uzvaru jeb 12 punktu tiesa un attiecībā pret tur esošo “Lokomotiv”, vēl ir viena spēle rezervē.

“Avtomobilist” šogad savā laukumā spēlē viduvēji. 17 spēlēs izcīnītas desmit uzvaras (sešas pamatlaikā un četri papildlaikā) un tas dod astoto vietu austrumos. Pēdējos divos mačos savā laukumā piedzīvoti zaudējumi - 1:2 papildlaikā pret “Baris” un 3:4 pret “Torpedo”. “Dinamo”, kura ir viena no vājākajām līgas komandām izbraukumā, būtu naivi cerēt, ka šodien divi punkti paši skries pretī. Līdzšinējās 17 izbraukuma spēlēs izcīnītas vien piecas uzvaras. Kaut gan, pēdējos divos izbraukuma mačos ir uzvarēts.

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Kulda - Maršals, Setdikovs - Dārziņš - Rēdlihs; Sotnieks - Bergmanis, Eštons - Bērziņš - Ģēģeris; Mamčics - Gimajevs; Meija - Makmilans - Lipsbergs; Giliss - Batņa - Marenis, Džeriņš, Trastašenkovs.

3. min. Garlaizīgs un rāms spēles sākums. Neviena no komandām tā arī nav izdarījusi kaut pusmetienu pa vārtiem.

3:17. Toties tagad gan jābūt metieniem. Ja ne gūtajiem vārtiem, jo rīdzinieki palikuši mazākumā. Divītis Bērziņam. Ja nu kas, tad "Avtomobilist" ir labākais vairākums visā līgā.

3:31. Nu gan briest pamatīgi mēsli. 2+2 minūtes arī Mamčicam. Ilgi būs lielais mazākums.

1:0 (4:51). Viss tiek izdarīts ļoti vienkārši. Metiens no vidus zonas, Salāks atsit ripu, vārtu stūris paliek tukšs un tur pie atlēkušās ripas pirmais ir pretinieks.

Paveicās rīdziniekiem, ka mazākumā zaudēja tikai vienus vārtus. Un tas pateicoties nevienam citam, kā Salākam.

11:44. Tagad kārta parādīt savu vairākuma "jaudu" ir rīdziniekiem.

Vārds jauda un "Dinamo" vairākums nu nekā nav savienojami jēdzieni.

16:09. Vēl divas minūtes "Dinamo" būs jāuzspēlē vairākumā.

2:0 (17:05). Ko lai saka? Klasisks gols. Setdikovs, kurš kādu laiku uzspēlēja "Avtomobilist", būtībā uztaisīja šo golu. Tiktāl muļļājās pie apmales, kamēr ripa tika atņemta un tad jau ātrs pretuzbrukums pa kreiso malu un šķīliens vārtu tālajā stūrī. Un tas "Dinamo" vairākuma laikā.

18:19. Pat grūti pateikt, vai tas labi vai slikti, bet "Dinamo" tiek vēl pie viena vairākuma.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 10:6.

Trešdaļu rīdzinieki iesāks ar 19 sekundēm vairākumā. Teorētiski var paspēt gūt vārtus, bet, ja 1:40 minūtes laikā nespēja to izdarīt, tad kāpēc lai to spētu tagad? Šķiet, ka galvenais uzdevums varētu būt pašiem nezaudēt vārtus...

28. min. Spēle atkal kļuvusi garlaicīga. Izskatās, ka "Avtomobilist" ļoti labi apzinās esošo situāciju laukumā, ka "Dinamo" nav tā komanda, no kuras vajadzētu baidīties un rīdzinieki nav tie, kuri spējīgi atspēlēt divus ripas.

33:20. Varbūt tagad spēle kļūs jautrāka un dzīvāka, jo mājiniekiem vairākums. Jāsēž Gilisam.

3:0 (38:04). Skaisti. Ar "Dinamo" palīdzību, ar slikta ledus kvalitātes palīdzību, bet gols ir un paliek gols. Viens pats Belousovs palika pie Salāka, bija ilgs laiks pārlikt ripu no vienas puses uz otru līdz palika tukšs vārtu stūris.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 12:6.

Tā vien izskatās, ka "Dinamo" nobrieduši pietuvoties savam antirekordam. Ja skaitām spēli ar SKA, tad rīdzinieki vārtus nav guvuši jau sešās trešdaļās pēc kārtas. Lai atjaunotu vai pārsniegtu rekordu, "Dinamo" būs vēl krietni jāpasvīst, taču šai komandai šādi antirekordi nav nekas pārsteidzošs. Šobrīd ir tikai 120 un vēl dažās sausās minūtes, bet rekords ir virs 200 minūtēm.

Lai arī vēl ir atlikusi viena trešdaļa, Jekaterinburgas žurnālistiem jau viss ir skaidrs. Pēc viņu pārliecības "Avtomobilist" jau piekto spēli pēc kārtas izcīnījusi punktus.

40:49. Tikai un vienīgi rīdziniekiem ir pa kaulam pierādīt pretējo un to var sākt ar vairākuma realizāciju.

"Dinamo" ir 23. labākais vairākums šajā līgā. Pavisam šajā turnīrā ir 24 komandas.

44:14. min. Abpusējais noraidījums. "Dinamo" sēž Giliss.

3:1 (45:38). Urā! Sausais zaudējums nebūs! Glauns pretuzbrukums izdevās rīdziniekiem un to aizsāka Setdikovs, kurš atrada pavisam brīvo Maršalu, kuram šis bija pirmais vārtu guvums sezonā.

4:1 (47:23). Drusku papriecājāmies par vārtu guvumu, kā uzreiz "Dinamo" paši "norija" golu. Var jau teikt, ka vainīgs bija Salāks, taču visiem viņa kritizētājiem der atcerēties, cik mirušās ripas viņš izvelk katrā spēlē. Arī šajā bija vismaz trīs.

4:2 (48:04). Nu gan mājinieki ir laipni, ja Rēdliham ļauj no pašas vārtu priekšās divas reizes izdarīt metienus, no kuriem otrais ir precīzs. Rezultatīva piespēle Maršalam. Arī Dārziņam rezultatīva piespēle.

5:2 (48:24). Nu jau aiziet kā zvaigžņu spēlē. Minūtes laikā trīs vārti...

51:06. Rīdziniekiem laba iespēja turpināt savu rezultatīvo spēli, jo būs vairākums. Ja vien nebūtu iepriekšējo vairākumu fons, tad tiešām varētu domāt par trešajiem vārtiem.

5:3 (52:49). Jautrība turpinās. Nomainot vārtsargu pret sesto spēlētāju, tomēr izdodas paveikt nelielu brīnumu uz realizēt vairākumu. Vārtu autors - Setdikovs. Rezultatīva piespēle Dārziņam.

5:4 (58:49). Kaut kas neticams. Salāks atkal nomainīts pret sesto spēlētāju un izdodas kaut kādā veidā iebakstīt ripu vārtos. Vārtus guva Meija.