Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" ieslīgst jaunā zaudējumu sērijā. Jau trešais pēc kārtas.

© f64

Rīgas "Dinamo" ar kārtējo zaudējumu (izbraukumā 1:4 pret "Vitjaz") Krievijas čempionātā aizvadījusi tieši pusi pamatturnīra spēļu. Jau svētdien jāaizvada kārtējā spēle un atkal izbraukumā. Šoreiz pret HK "Sochi" pret kuru pavisam nesen Rīgā tika piedzīvots zaudējums.

Pirms sezonas arī “Vitjaz” tika pieskaitīta tām komandām, kura mīņāsies ap astoto vietu, taču šobrīd realitāte ir pavisam cita. Proti, “Vitjaz” ar abām kājām un ļoti stabili turas rietumu konferences tabulas viducī un šobrīd tai nav jāatskatās pār plecu. Podoļskas komanda devītajā vietā esošos Sočus šobrīd ir apsteigusi par deviņiem punktiem. Toties pats augšgals ir rokas stiepiena attālumā. Līdz trešajai vietai ir tikai trīs punkti un divus var nopelnīt jau šovakar.

“Dinamo” bilde ir pavisam cita. Lai arī pēc piecām mājas spēlēm viens otrs laimē spiedza par izcīnītajiem sešiem punktiem, globāli no tiem nav ne silts un ne auksts. Kā kopš sezonas ievada rīdzinieki kulsta pēdējās un priešpēdējās vietas ūdeņus, tā to turpina darīt arī šodien un to dara kopā ar Minskas “Dinamo” - abām komandām ir pa skumjiem 23 punktiem, kas ir par astoņiem mazāk kā astotajā vietā esošajai “Lokomotiv”.

Pirms nedēļas abas komandas tikās Rīgā un tajā rīdzinieki izcīnīja negaidīti pārliecinošu 4:0 uzvaru, taču nevajag dzīvot ilūzijās, ka arī šovakar būs līdzīgi. Pat šā brīža “Vitjaz” dziļā krīze nedrīkst būt iegansts tam, ka šovakar divi punkti paši aizskries uz Rīgu. “Vitjaz” pēdējās vienpadsmit spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, taču piecās no desmit zaudētajām spēlēm tāpat izcīnīts pa punktam.

Rīdziniekiem jāņem vērā, ka “Vitjaz” ir viena no labākajām rietumu komandām savā laukumā. 15 aizvadītajās spēlēs “Vitjaz” sakrājusi 22 punktus (zaudējusi tikai astoņus) un tikai “Torpedo” un Maskavas “Dynamo” ir attiecīgi par vienu un diviem punktiem vairāk. Savukārt “Dinamo” pretī var nolikt savu nožēlojamo izbraukuma spēļu statistiku, kura ir viena no sliktākajām konferencē. 14 aizvadītajās viesizrādēs sakrāti vien 7 no 28 iespējamiem punktiem. Sliktāk izbraukumā spēlējusi tikai Minskas “Dinamo” (par punktu mazāk).

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Bārtulis - Ališausks, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Sotnieks - Zīle, Sļepecs - Džeriņš - Eštons; Maršals - Balinskis, Setdikovs - Protapovičs - Meija; Gimajevs, Marenis - Batņa - Ģēģeris, Trastašenkovs.

0:34. Ļoti ātri rīdzinieki tiek pie vairākuma.

Divu minūšu laikā tika izdarīti divi metieni. Ne jau pa "Vitjaz" vārtiem... Pa "Dinamo" vārtiem.

7. min. Abas komandas mēģina ātri pārvietoties pa laukumu, taču viss notiek haotiski, bez domas un bez bīstamiem momentiem.

7:25. Tagad kārta laukuma saimnieku vairākumam. Divas minūtes Džeriņam.

1:0 (8:41). Tas nemaz nebija tik sen, tikai pirms pāris dienām, kad "Dinamo" trīs vārtus zaudēja mazākumā. Tagad jau viens šāds ir gols.... Nez kāpēc, bet "Dinamo" paņēma iespēja pārbaudīt, bija vai nebija pareizi gūti vārti.

2:0 (14:32). Ar ko sākās šis gols? Ar elementāru Gimajeva kļūdu uz pretinieku zonas zilās līnijas un pēc tam 2 pret 1 izgājiens tika izspēlēts kā pēc notīm.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 11:8.

22. min. Pagaidām neizskatās, ka rīdzinieki baigi rautos atspēlēties. Šo divu minūšu laikā mājiniekiem jau bijuši divi pusmomenti, bet "Dinamo" pat tādu nav bijis.

24. min. Nākamā pusotra minūtē bija nožēlojama no rīdzinieku puses. Lai kā centās, taču nekādi nespēja izmest ripu no savas zonas.

3:0 (25:31). Šis ir tikai trešais vārtu zaudējums. Pirms tam jau varēja būt i trešais, i ceturtais, ja vien vārtos nebūtu Salāks, taču vienatnē viņam nav iespējams izvilkt tik nevarīgo komandu.

26:33. Neliels kašķis pie "Vitjaz" vārtiem, kas beidzas ar abpusēju noraidīju. "Dinamo" jāsēž Rēdliham.

3:1 (27:52). Vienīgais veids, kā "Dinamo" var gūt vārtus, ir tikt pie brīva šāviena un savu lādiņu mājinieku vārtos iedzina Sļepecs. Būtībā vienatnē uztaisīts gols. Rezultatīvas piespēles Ališauskam un Zīlem.

30. min. Saprotot, ka ar katriem nākamiem zaudētajiem vārtiem naivais sapnis par "play off" kļūst vēl naivāks, rīdzinieki ir manāmi aktivizējušies un pēc gūtajiem vārtiem paspēja uztaisīt vēl vismaz divus pusmomentus.

37:36. Ja rīdzinki kaut ko vēl grib izdarīt, tad ir jārealizē vairākumus. Pēdējās piecās sešās minūtēs tieši "Dinamo" laukumā pasūta mūziku un vairākums ir ļoti labs turpinājums centieniem atgūt vēl vienus vārtus.

Acīmredzams progress. Šoreiz "Vitjaz" būdams mazākumā ne reizi netrāpīja pa Salāka vārtiem, bija tikai divi mēģinājumi to izdarīt. Toties pašiem divas reizes izdevās trāpīt vārtu rāmī.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:15.

43:29. Laukuma saimniekiem otrais vairākums. Pirmais tika pārvērsts vārtu guvumā, kas bija jau ceturtais pēc kārtas, kurā "Dinamo" zaudē vārtus (ieskaitot iepriekšējo spēli). Noraidīts Makmilans.

Beidzot tas ir noticis - "Dinamo" mazākumā nezaudēja vārtus!

4:1 (48:20). Kaut kā dumji sanāca, ka divi vitjazi izgāja pret vienu pašu Salāku. Tas otrs nemaz nebija vajadzīgs, jo Altonens smuki palaida ripu starp Salāka kājām.

Ja viss beigsies tā, kā tam ir jābeidzas - ar "Dinamo" zaudējumu un "Lokomotiv" uzvaru, tad rīdzinieki no astotās vietas atpaliks jau par desmit punktiem.

52:37. Nu var diezgan droši teikt, ka "Dinamo" piedzīvos kārtējo zudējumu. Nākamās divas minūtes būs jāspēlē mazākumā. Laukuma centrā divas minūtes nopelna Maršals.

Malači! Jau divi mazākumi pēc kārtas bez zaudētiem vārtiem!

54:55. Tūlīt par pie vairākuma tiek rīdzinieki. Salāks ir noņemts un ja nu notiek vienpadsmitais pasaules brīnums?

Lai arī visas divas minūtes ripa bija "Vitjaz" zonā, brīnums nenotiks. Nav realizēta vairākuma, nav arī brīnuma.