Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" nosargā punktu un uz laiku atvadās no pēdējās vietas

© f64

Rīgas "Dinamo" Krievijas čempionātā piedzīvojusi kārtējo zaudējumu - 3:4 pret Maskavas "Dynamo". Viesi uzvaras vārtus guva papildlaika pēdējā sekundē. Rīdziniekiem nākamā spēle jau piektdien izbraukumā Podoļskā.

Šī būs abu komandu otrā spēle šajā sezonā. 21. septembrī Maskavā ar 4:1 uzvaru izcīnīja maskavieši. Toreiz Maskavas komandas sastāvā savainojuma dēļ vēl nespēlēja Miks Indrašis, taču šovakar viņš būs un tikšanos ar savu bijušo komandu sagaidīs ar pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas nopelnītiem četriem rezultativitātes punktiem (visas rezultatīvas piespēles).

Maskavieši Rīgā ieradušies ar trīs pēc kārtas izcīnītām uzvarām. Šī nelielā sērija aizsākās ar 3:2 papildlaika uzvaru pār Nursultanas “Barys”, tad sekoja 4:2 uzvara pār Novosibirskas “Sibir” un visbeidzot pirms divām dienām viesos ar 6:4 tika pārspēta Ņižņekamskas “Neftehimik”. Maskavas komanda Rietumu konferencē pārliecinoši turas tabulas pašā augšgalā - 29 spēlēs izcīnītie 37 punkti komandai dod trešo vietu un tikai viena punkta atpalicību no otrajā vietā esošā SKA.

Kamēr rīdzinieki divas dienas atpūtās pēc spēku izsīkuma iepriekšējā spēlē (1:2 pret HK “Sochi”), tikmēr turnīra tabula atkal ir kļuvusi ierastā - “Dinamo” ir atgriezusies sev tik ierastajā pēdējā vietā. Iespējams, ka šovakar kaut kas mainīsies, jo viens punkts vairāk ir Minskas “Dinamo”, bet divi Čerepovecas “Severstaļ”. Toties astotā vieta joprojām ir neaizsniedzamā tālumā. Jaroslavļas “Lokomotiv” ir par astoņiem punktiem vairāk un arī viena spēle ir rezervē.

Maskavas “Dynamo” šaā sezonā izbraukuma 13 spēlēs ir izcīnījusi 13 punktus un šajā rādītājā ir sestā labākā komanda rietumos. Toties pēdējās piecās izbraukuma spēlēs ir izcīnītas četras uzvaras un visas pamatlaikā. Trīs no tām tālajos austrumos pret “Amur”, “Admiral” un “Red Star”.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Ališausks - Bārtulis, Dārziņš - Makmilans - Sļepecs; Berglunds - Sotnieks, Bērziņš - Eštons - Rēdlihs; Zīle - Balinskis, Meija - Protapovičs - Setdikovs; Mamčics, Lipsbergs - Džeriņš - Giliss.

1. trešdaļa.

2. min. Jau pēc pusotra minūtes pirmā puslīdz reāla iespēja gūt vārtus un šī iespēja ir Indrašim..

2:01. Balinskis tik ilgi lauzās uz viesu vārtiem, ka nopelnīja skaitlisko vairākumu.

Reizēs, kad izdevās uz neilgu laiku iekārtoties zonā, izdevās izveidot divas pieklājīgas vārtu gūšanas iespējas.

10. min. Visreālākā iespēja atklāt rezultātu ir maskaviešiem, taču Makarovam izdodas neitralizēt izgājienu viens pret vienu.

14:18. Pamazām iniciatīvu pērņem Maskava un kārtējais nelielais ofensīvas vilnis beidzas ar Lipsberga noraidījumu.

Lai arī praktiski visas divas minūtes viss bija pārcēlies uz rīdzinieku zonu, īstu iespēju gūt vārtus viesiem nemaz nebija.

19:20. Vēl pie viena vairākuma tiek rīdzinieki.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 7:7.

Otro periodu rīdzinieki iesāk ar 1:20 minūtēm skaitliskajā vairākumā.

Nekas no vairākuma, pilnīgi nekas. Toties pēc tā beigām Balinskim izdodas trāpīt pa vārtu stabu.

25. min. Uz vairākuma rēķina rīdziniekiem izdevās uz laiku kontrolēt situāciju laukumā, bet komandām esot vienādos sastāvos, mūziku pasūta viesi.

1:0 (27:41). Dārziņš izmet loku pa visu viesu zonu, tad palaiž ripu vārtu virzienā, tās lidojumu pielabo Makmilans un gols. Rezultatīva piespēle arī Sļepecam.

27:56. Tūlīt pēc vārtu guvuma divas minūtes nopelna Eštons.

1:1 (29:33). Draudīgs tomēr Maskavai tas vairākums. Visu vairākumu maskavieši dzīvojās pa rīdzinieku zonu un atrada iespēju nolikt ripu uz Hietanena nūjas, lai tas to iedzītu tālajā vārtu stūrī.

35. min. Makarovam izdodas atvairīt vēl vienu izgājienu viens pret vienu un pēc tam arī atkārtotu metienu.

36:24. Trešdaļas izskaņā būs jāuzspēlē mazākumā. Divīti nopelna Džeriņš.

1:2 (38:16). Nevarēja nebūt gols. Šis vairākums bija vēl draudīgāks kā iepriekšējais. Golam bija jābūt jau ātrāk, taču beigu beigās viesi "izraustīja" Makarovu tiktāl, ka vajadzēja tikai iemest tukšos vārtos.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 3:16.

41. min. Jau pēc desmit sekundēm rīdziniekiem pamatīgi paveicās. Viesi izgājienu 2 pret 1 tā vienkārši nomuļļāja.

2:2 (41:18). Tūlīt pat Rēdliham izdevās aizskriet līdz pretinieku zonai, neviens viņu nepieskatīja un ar delnas metienu ielidināja ripu vārtu augšējā stūrī.

48. min. Pārtraukumā Dārziņš TV ekrānā izteicās, ka Maskava trešajā trešdaļā varētu pagurt, jo viņiem šī ir piektā spēle ik pēc vienas dienas, bet Rīgai, redz divas dienas bijuās brīvas. Laukumā redzamais kaut kā neliek domāt, ka viesi grasās pagurt.

3:2 (49:52). Divi krieviņi uztaisa golu Sotniekam. Setdikovs un Protapovičs tamborē ripu tik ilgi, kamēr atrod brīvo Sotnieku un lieta darīta.

54:38. Turpat divas minūtes viesiem bija aizturētā soda vairākums. Vārti gan netika gūti, taču spēki patērēti ļoti daudz. Un tagad vēl divas minūtes mazākumā. Noraidīts Ališausks.

3:3 (56:16). Rīdzinieki paši vainīgi, ka pelna noraidījumus. Viesiem četri vairākumi un trīs vārti!

Pamatlaika pēdējā minūtē viesi bija ļoti tuvu vārtu guvumam un šo uzvaras vārtu autors varēja būt Indrašis, kurš precīzi trāpīja pa vārtu pārliktni.

Papildlaiks.

62:12. Vienreizēja iespēja rīdziniekiem pierādīt, ka viņu vairākums arī ir līmenī. It īpaši, ja jāspēlē 4 pret 3.

Visas divas minūtes spēle notika viesu zonā, bet kāda no tā jēga?

3:4 (64:59). Papildlaika pēdējā sekundē viesiem izdodas iebakstīt ripu vārtos!