Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Brīnumi nenotiek - "Dinamo" sesto gadu pēc kārtas bez "play off"

© f646

Rīgas "Dinamo" pabeigusi savu kārtējo Krievijas čempionāta sezonu un pabeigusi ar zaudējumu viesos pret CSKA ar 0:3. Zaudējums nozīmē to, ka jau sesto gadu pēc kārtas rīdzinieki neiekļūst izslēgšanas spēļu turnīrā.

“Dinamo” ir atlikuši vien daži varianti, kā pamatturnīru pabeigt astotajā vai septītajā spēlē. Lai vispār cerētu uz to, šodien pašiem ir jātiek pie diviem punktiem un tikai tad var sākt rēķināt kas un kā. Pat ar uzvaru var būt par maz, jo šodien pēdējās spēles aizvada arī konkurenti “Sochi” un “Vitjaz”. Tātad, lai apsteigtu “Vitjaz”, jācer, ka viņi savā laukumā zaudēs pamatlaikā “Automobilist”. Ja “Vitjaz” tiek kaut pie punkta un “Dinamo” pie diviem, tad abām komandām būs pa 64 punktiem, taču Podoļskas komandai ir vairāk uzvaru pamatlaikā (pirms šodienas 18 pret 23). Šāds variants neder.

Lai tiktu garām Sočiem, atkal pašiem ir jāuzvar, bet Sočiem jāzaudē pamatlaikā. Tad atkal abām komandām būs pa 64 punktiem, taču “Dinamo” būs (ja būs) par vienu pamatlaika uzvaru vairāk (19:18). Bet, ir viens ļoti liels bet - Soči spēlē savā laukumā ar Bratislavas “Slovan” un jābūt ļoti lielam optimistam, lai paredzētu Soču zaudējumu. Būtībā - tas ir nereāli. Sliktākajā gadījumā punktu viņi izcīnīs. Sočiem papildus motivāciju tikt pie diviem dod iespēja pakāpties līdz sestajai vietai un izvairīties no tikšanās ar CSKA vai SKA. Respektīvi, vienīgā, puslīdz reālā iespēja paveikt brīnumu, kad “Vitjaz” netiek pie punktiem pret “Automobilist”, bet paši pie diviem pret CSKA. Ja “Vitjaz” klupiens vēl šķiet reāls, tad “Dinamo” uzvara - 1%.

Šī būs abu komandu 29. savstarpējā spēle un nomācošs pārsvars ir CSKA - 15 uzvaras pamatlaikā, divas papildlaikā un četras pēcspēles metienos. “Dinamo” pretī var nolikt piecas uzvaras pamatlaikā un divas pēcspēles metienos. Vai kāds var atcerēties, kad “Dinamo” pēdējo reizi pārspējis CSKA? Tas bija ļoti sen - 2013. gada 23. oktobrī, kad Rīgā tika uzvarēts ar 4:3. Kad pēdējo reizi uzvarēts Maskavā? Vēl senāk - 2011. gada 23. novembrī ar 2:1. Pēdējo reizi punkts ir paņemts vairs ne tik sen - 2017. gada 3. oktobrī, kad ar 2:3 tika zaudēts papildlaikā.

Šodienas spēli CSKA sagaida ar deviņām pēc kārtas izcīnītām uzvarām, kamēr “Dinamo” pēdējos desmit mačos uzvarējusi piecreiz (ieskaitot pēdējās četras spēles pēc kārtas). Šogad CSKA savā laukumā aizvadījusi 30 spēles un tikai četrās zaudējusi un tas ir otrais labākais rādītājs aiz SKA. Savukārt “Dinamo” viesos aizvadījusi tikpat spēļu un uzvarējusi vien 11 mačos. Šādus salīdzinājumus var uzskaitīt bezgala daudz un neviens nebūs par labu “Dinamo”.

1. trešdaļa.

“Dinamo” vārtos Timurs Biļalovs

1:07. Jau otrajā minūtē pie vairākuma tiek ... "Dinamo".

Tikai pašā vairākuma izskaņā viena iespēja gūt vārtus, taču Videls netrāpa tukšajā vārtu stūrī.

5:38. Neticami, bet "Dinamo" spēlē aktīvāk un tiek vēl pie viena vairākuma (sestā minūte).

19:00. Pretinieki izgājiens gandrīz viens pret vienu tiek apturēts ar pārkāpumu. Jāsēž Zīlem.

19:11. Pavisam īss bija šis mazākums, jo divas minūtes arī mājiniekiem.

2. trešdaļa.

Metieni - 3:5.

Situācija tabulā pēc pirmajām trešdaļām. "Vitjaz" zaudē ar 0:2, Sočiem pret "Slovan" 0:0 un tas nozīmē, ka "Dinamo" un "Vitjaz" uz doto brīdi ir vienāds punktus skaits (pa 64) jeb rīdzinieki ir soli tuvāk "play off", bet joprojām ir devītie.

25:06. CSKA drusku palielināja ātrumus un te ir rezultāts - zaudēti vārti, taču tiek pieprasīts video atkārtojums.

Nepaveicās - vārti tiek ieskaitīti.

29:03. Kur pirmie zaudētie vārtu, tur arī otrie. Pamazām jaušams, ka rīdzinieku ātrumi īsti netiek līdzi mājiniekiem. Paši rīdzinieki ir neredzēti ātri, bet CSKA ir vēl fiksāki.

32:58. Iespēja vienus vārtus atgūt - rīdziniekiem vairākums.

Pilnīgi tukšs vairākums. Drīzāk jau CSKA bija tuvāk vārtu guvumam.

39:43. Vēl viens vairākums rīdziniekiem.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 9:8.

Šobrīd turnīra tabula nav aktuāla, kaut "Vitajz" pēc divām trešdaļām zaudē ar 1:3. Tam nav nekādas vērtības, jo "Dinamo" paši ir zaudētājos.

Nav vairākuma, nav gola. Nav golu, nav uzvaras... Jau ceturtais vairākums nav izmantots.

Ja CSKA sezonas laikā vidēji ik mačā zaudējusi mazāk par diviem vārtiem, tad kāpēc pēkšņi notiktu tā, ka tieši "Dinamo" ar vienu no vājākajiem uzbrukumiem visā līgā, atlikušo 15 minūšu laikā gūs vismaz divus vārtus...

Visu cieņu Rīgai - kādas trīs minūtes spēle pārsvarā notiek CSKA zonā, taču reālu vārtu gūšanas iespēju īsti nav. Vismaz ir centība, kas arī nav maz.

"Dinamo" turpina kurt uguni pretinieku zonā, taču ir sajūta, ka CSKA to brīvi ļauj arī darīt. Ja varat, iemetiet, ja nē - paši vainīgi.

Trīs minūtes pirms mača beigām "Dinamo" vārti ir tukši.