Atpakaļ uz nra.lv

Latvijas mediķi kritizē Dānijas kolēģu darbu, glābjot spēles laikā uz laukuma saļimušo futbolistu

tautaruna.lv 18.jūnijs 2021, 14:22
 
SCANPIX
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis kritizē mediķu rīcību, pagājušajā sestdienā spēles laikā glābjot uz futbola laukuma saļimušo Dānijas izlases futbolistu Kristianu Ēriksenu. Arī citi Latvijas ārsti bija pamanījuši vairākas kļūdas Dānijas mediķu darbībās.

NRA rakstīja, ka Dānijas izlases pussargs Kristians Ēriksens sestdien Kopenhāgenā notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē pret Somiju laukumā sabruka, izraisot mača apturēšanu pirmā puslaika beigās.

“Ziņas par Dānijas futbolista izglābšanu tagad lasāmas visos lielākajos medijos un tiek pasniegta kā pasaules sensācija. Gribu draudzīgi atgādināt, ka mēs to darām katru dienu un katru dežūru- kādu izglābjam, kāds nomirst un par to neviens ziņās neraksta,” savās domās par šo gadījumu mikroblogošanas vietnē ‘Twitter” dalās Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis. Vērojot notikumus uz futbola laukuma un mediķu rīcību, glābjot futbolistu, R. Fūrmanis saskatījis vairākas kļūdas mediķu rīcībā.

“Un visbeidzot- sajūsmas spiedzieni attiecībā par mediķu rīcību. Kad noskatījos dažus video rullīšus par rīcības algoritmu pirmajās minūties, tad tiem cilvēkiem zilajos krekliņos vēlreiz un vēlreiz ir jāmācās pieaugušo pamata atdzīvināšanas algoritmu. Un par sirds masāžas veikšanu- tad ikvienam sportistam (un ne tikai) būtu jāmāk veikt šo manipulāciju un tas būtu neatsverams atbalsts mediķiem, jo sportista attīstītais ķermenis ļautu pietiekami ilgi nodrošināt kvalitatīvu sirds masāžu, kas ir galvenais cilvēka dzīvības glābšanā,” skaidroja R. Fūrmanis.

Viņa teiktajam pievienojas arī vairāki citi mediķi. “Tik labi, ka vēl kāds to pasaka. Savādāk likās - a varbūt es kā pediatrs pieaugušo pamata atdzīvināšanas algoritmu ne tā atceros,” raksta cita mediķe.

R. Fūrmanis arī uzsver, ka valdībai un Saeimai steidzamības kārtībā ir jāvirza likumprojekts par automātisko defibrilatoru obligātu izvietošanu sabiedriskās ēkās, sporta zālēs un sporta centros. “Ar vienu “pasēdēšanu” pie Andra Skrides komisijā vien nepietiks,” mudina R. Fūrmanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas