Atpakaļ uz nra.lv

Reiniks par vakcinēšanos: Te nav baisi sliktāk kā citur Eiropā

tautaruna.lv 8.jūnijs 2021, 9:20
 
Dāvis Ūlands/F64
Mūziķis Lauris Reiniks aicina tos cilvēkus, kas kritizē likumus Latvijā (spriežot pēc Reinika ieraksta Twitter, runa ir par priekšrocībām pret Covid-19 vakcinētām personām), uzzināt, kāda situācija ir citviet Eiropā, piemēram, Francijā.

Jāpiebilst, ka sabiedrībā jau kādu laiku tiek diskutēts par iespējamo diskrimināciju, kas vērsta pret cilvēkiem, kas nevēlas vakcinēties pret Covid-19.

Publicējot kādas paziņas stāstīto par situāciju Francijā attiecībā uz ārzemnieku ieceļošanu Covid-19 apstākļos, Reiniks uzver, ka Latvijā nav nekas baisi sliktāks kā citur Eiropā.

Kāda sieviete vārdā Agnese stāsta, ka Francija paziņoja, ka ielaidīs valstī tikai vakcinētus britus un amerikāņus un pat negatīvi Covid-19 nederēs. Savukārt vakcinēti eiropieši jau no 9.jūnija varēs brīvi ieceļot Francijā. Kā viņa raksta - nav Covid-19 potes, iebraukšana Francijā liegta.

"Ir baigi stilīgi bļaustīties, ka tikai Latvijā ir traki un idiotiski likumi. Šodien Tērvetē pie veikala netīšām noklausījos arī tādas atziņas. Bet te mana družka ziņo no Monako/Francijas. Mums te nekas nav baisi sliktāks kā citur Eiropā," raksta Reiniks.

Kā ziņots, Ministru kabinets nolēma grozīt Epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, paredzot, ka visi individuālo pakalpojumu sniedzēji, kuru darbība ir ierobežota, no 1.jūnija var atsākt darbu, ja būs vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.

Veselības ministrija iepriekš atzīmēja, ka cilvēkiem, kas nav vakcinējušies, drošības pasākumi tiks pakāpeniski mazināti atbilstoši iepriekš lemtajam un krītoties saslimstības līmenim.

Savukārt no 15.jūnija cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, varēs piedalīties publiskos pasākumos, apmeklēt kafejnīcas, kino un teātra izrādes, koncertus, klubus un saņemt citus līdzīgus pakalpojumus, nelietojot sejas maskas un neievērojot divu metru distanci.

Kā informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, lai šādus pakalpojumus sniegtu, arī visu kultūrvietu darbiniekiem būs jābūt vakcinētiem vai vīrusu pārslimojušiem. Papildus pasākumu organizatoriem būs jānodrošina kontrole, lai tajos neielaistu apmeklētājus, kas neatbilst minētajām prasībām.

Cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, no 15.jūnija varēs apmeklēt sporta klubus, tostarp arī baseinus, gan trenējoties individuāli, gan apmeklējot grupu nodarbības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas