Atpakaļ uz nra.lv

"Šobrīd tieku joprojām par to sodīta"; populāras latviešu grupas mūziķi apsūdz vardarbībā

tautaruna.lv 11.maijs 2021, 9:33
 
Vladislavs Proškins/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter lielu rezonansi izpelnījies ieraksts, kurā noprotams, ka vardarbībā pret savu bērnu māti apsūdzēts viens no grupas "Singapūras satīns" dalībniekiem.

Mikroblogošanas vietnē Twitter 10. maijā ar ierakstu dalījusies “Tea Tree” improvizācijas teātra dibinātāja un vadītāja, kā arī divu bērnu māte Mairita Rosicka, kura, kā noprotams, ir attiecībās ar grupas "Singapūras satīns" mūziķi Kristapu Strūbergu.

"Sveiki! Esmu pieņēmusi lēmumu aiziet no vardarbīgām attiecībām. Šobrīd tieku joprojām par to sodīta no vainīgā puses ar klaju mūsu bērnu ignorēšanu, arī no finansiālās puses.

Jā, es esmu sazinājusies un rīkojusies kā visi iesaka darīt - policija, NVO, advokāti utt., bet parādi kāpj, uz darbu netieku, jo mazākais vēl par mazu priekš dārziņa, auklītes vajag, situācija neapskaužama un palīdzība nekāda," raksta Mairita un ieraksta nobeigumā lūdz līdzcilvēku finansiālo atbalstu.

Tikmēr grupas "Singapūrs satīns" sociālo tīklu profilos ievietots ieraksts, atbildot uz paustajiem apgalvojumiem.

"Atbildot uz internetā nesen publicētajiem nepatiesajiem apgalvojumiem, mēs esam stingri PRET jebkāda veida vardarbību, tieši tāpat kā mēs esam stingri PRET apmelošanu un nepatiesas informācijas izplatīšanu.

Mēs esam ļoti, ļoti pārsteigti par šo mirkļa emociju uzplūdumu, kas radies no privātas ģimenes lietas un mums kā draugiem ir ļoti žēl, ka tā vietā, lai civilizētā veidā atrisinātu šķiršanos, notiek vienkārši publiska apmelošana.

Mēs ceram, ka abas puses atradīs veidu, kā situāciju atrisināt cieņpilnā veidā bez maldīga naratīva izplatīšanas. Šķiršanās nekad nav skaistas, taču tām nav jābūt neglītām," pausts ierakstā.

Mairita atbildējusi grupas ierakstam, norādot, ka "šis ir iemesls, kāpēc man bija ļoti grūti tikt ārā, jo visi destruktīvie lēmumi tika un joprojām tiek atbalstīti".

Strūbergu aizstāvējis mūziķis Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, kurš dalījies ar vairākiem ierakstiem soctīklos, norādot, ka notikušais ir manipulācija.

Arī citi Twitter lietotāji aktīvi iesaistījušies diskusijā gan aizstāvot Mairitas izteikumus un kritizējot grupas atbildi, gan norādot, ka šādiem apgalvojumiem jābūt pierādāmiem.

Disuksijā iesaistījusies arī Mairitas draudzene ar lietotājvārdu @AgitasLaiks, kura apgalvo, ka par notikušo ir lietas kursā.

"Es esmu pret savas draudzenes vešanu uz slimnīcu, pret iesnieguma rakstīšanu policijā, pret sarunu vešanu ar policiju, kā arī pret to, ka viņas bērni mani redz biežāk nekā savu tēvu, bet te nu mēs esam.

Es ceru, ka jums nekad neviens nebūs jāved uz slimnīcu, baidoties par viņa veselību un nekad nebūs jāved sarunas ar policiju par izsaukumu uz vardarbību ģimenē. Es tur biju. Es to darīju," raksta sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas