Atpakaļ uz nra.lv

Palīdzība nepieciešama Rīgas Krievu teātra aktierim Leonīdam Lencam

tautaruna.lv 21.marts 2021, 12:18
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris publicējis lūgumu palīdzēt ilggadējam trupas aktierim Leonīdam Lencam, kurš pārcietis insultu un nu viņam nepieciešama rehabilitācija.
"Mūsu teātra aktierim Leonīdam Lencam ir nepieciešama palīdzība: viņš pārcieta insultu, ar ļoti nopietnām sekām, un no slimnīcas viņu nosūtīs tālākai ārstēšanai uz insulta centru. Priekšā ir ilga un dārga rehabilitācija, un pa šo grūto ceļu Leonīdam Lencam un viņa radiniekiem būs vajadzīgs atbalsts," vēstīts sociālajos tīklos.

Leonīds Lencs 1971. gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatoriju, Arkādija Kaca aktieru kursu. Pēc tam uzņemts Rīgas Krievu teātra trupā. Vēlāk pārcēlies uz Krieviju, kur spēlējis uz dažādām skatuvēm, bet 1988. gadā atgriezās Rīgā, lai turpinātu darbu Rīgas Krievu drāmas, šodien Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Kā vēstīts teātra "Facebook" kontā, kopumā Lencs ir nospēlējis vairāk nekā 130 lomu. "Par katru varētu runāt ilgi, jo Leonīds Lencs ir reta talanta, apbrīnojamas harismas un lielas dvēseles aktieris," raksta mākslinieka kolēģi.

Viņam ir daudz teātra jomas balvu, tostarp "Spēlmaņu nakts" apbalvojums "Par mūža ieguldījumu teātra mākslā", kuru viņš saņēma 2020. gada rudenī.

Pirms "Spēlmaņu nakts" balvas pasniegšanas par Leonīdu Lencu rakstīja teātra zinātniece Edīte Tišheizere: "Viņš ir viens no tiem kultūras cilvēkiem, kas vārda tiešā nozīmē bruģē garīguma, sapratnes un iejūtības tiltu starp cilvēkiem un nācijām. Dzimis Sibīrijā, kur izsūtījumā satikušies viņa vecāki, Leonīds Lencs ar saknēm daudzu paaudžu garumā ieaudzis Latvijas zemē. Ar dziļu dažādu kultūru un valdu izpratni, Leonīds Lencs ir radījis tēlus, kas skar ikvienu - jo tie vispirms un galvenokārt ir sarežģītas, pretrunīgas un interesantas cilvēciskas būtnes.Leonīda Lenca aktiera dabā veiksmīgi apvienojušās harisma un drosme, jūtība un prāts.

Studējis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē Arkādija Kaca kursā, viņš piesavinājies šā režisora formas precizitāti, analītisko attieksmi pret tēlu un izrādi kopumā un apvienojis to ar bezbailīgu iegremdēšanos cilvēka jūtu slēptākajās dzīlēs. Ar viņu strādājuši visdažādāko mākslas principu režisori, sākot ar mūsdienu teātra klasiķiem Pēteru Šteinu, Oļģertu Kroderu, Romānu Kozaku un beidzot ar daudz jaunākām režijas paaudzēm, ko pārstāv Viesturs Kairišs un Elmārs Seņkovs."

Finansiāli aktieri iespējams atbalstīt:
LV43HABA0551000555635.
Saņēmēja: Svetlana Vidyakina (aktiera sieva)
Maksājuma mērķis: L. Lenca ārstēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas