Atpakaļ uz nra.lv

Gobzems atsakās no ārstēšanas, ja saslims ar Covid-19

tautaruna.lv 3.decembris 2020, 10:15
 
F64, Dāvis Ūlands
Politiķis Aldis Gobzems, kas jau iepriekš nav slēpis ironisku attieksmi pret Covid-19, savā Twitter kontā nācis klajā ar nopietnu paziņojumu - ja viņš saslims ar Covid-19, Gobzems atsakās no medicīniskās palīdzības un ārstēšanas.

Aldis Gobzems pēdējos mēnešos plašu popularitāti iemantojis kā Covid-19 noliedzējs, kas aktīvi aicina arī citus pretoties valdības noteiktajiem ierobežojumiem, kas paredzēti pandēmijas izplatības mazināšanai.

Šoreiz Gobzems norāda, ka gadījumā, ja tomēr vīruss viņu skars, viņš nevēlas tikt ārstēts un glābts. Aldis tās uzskata par cilvēka tiesībām.

Veselības ministre Ilze Viņķele atklāj, ka šobrīd tiek strādāts pie regulējuma, kas patiešām paredz šādu iespēju - atteikties no reanimācijas pasākumiem.

Kaut gan ministre uzskata, ka šāda lēmuma pieņemšana saistīta ar dažādām ētiskām dillemām, Gobzema piemērs tikai apliecina, ka tādai iespējai jābūt.

Jau zināms, ka Aldis Gobzems ir Covid-19 noliedzējs un valstī noteiktos ierobežojumus atsakās ievērot. Sejas maskas viņa izpratnē ir "uzpurņi."

Agrāk vēstījām, kā Gobzems mikroblogošanas vietnē Twitter ironizējis par to, kā deputāti, kas pēc ilga pārtraukuma sanāca uz sēdi Saeimā klātienē, lieto sejas aizsargmaskas.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Gobzems solījis dibināt jaunu politisko partiju. Gobzems pagājušajā gadā tiks izslēgts no partijas "KPV LV".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas